ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

1 Μαρτίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με app στα κινητά, μεγάφωνα και «εφόδους» σκοπεύει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους συγχρωτισμούς

1 min read

Εφαρμογή κατά των συγχρωτισμών ετοιμάζει η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το νέο κύμα κορωνοϊού, ειδικά στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, μέσω της εν λόγω -υπό υλοποίηση- εφαρμογής θα μπορεί ο καθένας να ενημερώνεται μέσω του κινητού του για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του, με χρήση του ταχυδρομικού του κώδικα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προχωράει η ανάπτυξη μιας «εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να αποφεύγεται η σύγχυση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει ένα ιδιότυπο σχέδιο για να αντιμετωπίσει τους συγχρωτισμούς σε πλατείες και πάρκα και να περιορίσει τις συναθροίσεις στα εννέα -το πολύ- άτομα, βάσει των νέων οδηγιών.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους και θα επιβάλει ακόμη πιο αυστηρά πρόστιμα, χωρίς να αποκλειστεί και η λήψη μέτρων αντίστοιχων με εκείνα του περασμένου Μαρτίου.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο, είναι τα εξής:

Ομάδες έκτακτου αποσυγχρωτισμού, δηλαδή αστυνομικοί που θα καταφτάνουν πολύ έγκαιρα σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις

Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων

Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών σε δύο με τρεις γλώσσες, ίσως και παραπάνω

Συχνές περιπολίες και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες

Αντι-Covid «περιφρούρηση» σε πεζοδρόμους, πάρκα, πλατείες, αλσύλλια και ανοιχτούς αθλητικούς χώρους και στάδια

Παραινέσεις σε περίπτερα και μίνι μάρκετ που βρίσκονται κοντά πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός, προκειμένου να μην δίνουν οινοπνευματώδη μετά τις 12 τα μεσάνυχτα

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δημοσίευση στα Social Media