ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Με “άλμα” ανέκτησε τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

1 min read

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, ακολουθώντας την ανάκαμψη των διεθνών αγορών, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται, αν και όχι να εξανεμίζονται.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,44% στις 871,34 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 863,98 μονάδων (+0,59%) και 875,48 μονάδων (+1,93%). Ο τζίρος ανήλθε στα 68,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3 εκατ. τεμάχια.

Με "άλμα" ανέκτησε τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,45%, στις 2.088,37 μονάδες, ενώ στο +2,27% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.497,41 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,46% στις 559,81 μονάδες.

Σήμερα ήταν η προτελευταία ημέρα του μήνα που κλείνουν τα βιβλία τους οι ξένοι και υπήρξε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι αποτιμήσεις μετά από το sell-off της Παρασκευής. Όπως μάλιστα τονίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance, η πανδημία φαίνεται ότι θέλει ακόμα χρόνο για να κάνει τον κύκλο της και δυστυχώς τα δεδομένα βγαίνουν μέρα με την ημέρα. Ο φόβος για νέο lockdown μαζί με τις όποιες παρενέργειες στις οικονομίες και σε συνδυασμό με τις μεγάλες αποδόσεις, ειδικά στις ξένες αγορές, έδωσαν το αποτέλεσμα που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως, αν και αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι η αγορά κλείνει 8 μήνες συσσώρευσης μέσα σε ένα όριο 100 μονάδων, προσπαθώντας τουλάχιστον να μη δοκιμάσει και πάλι το κάτω μέρος της συσσώρευσης, σύμφωνα με την Eurobank Equities, η όποια διόρθωση αποτελεί σημαντική επενδυτική ευκαιρία για το Χρηματιστήριο, καθώς οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών είναι ελκυστικές και συνεχίζουν να αποτελούν ένα εντυπωσιακό story.

Προς το φίνις του Δεκεμβρίου

Πλέον, η επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του Νοεμβρίου θα επηρεαστεί από τα επιστημονικά δεδομένα για το νέο στέλεχος “Όμικρον” του πανδημικού ιού, καθώς θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο μέτωπο της Covid-19, εφόσον αυτές απαιτηθούν. Η κυβέρνηση αναμένει, μαζί με τους ειδικούς, την ανάλυση του προφίλ της νέας μετάλλαξης, που θα δείξει κατά πόσο θα απαιτηθούν νέες παρεμβάσεις για υγειονομικά ασφαλή Χριστούγεννα. Και αυτό που παραμένει ως σταθερό σημείο στον ορίζοντα είναι η σε όλους τους τόνους επισήμανση στελεχών ότι η χώρα δε θα μπει σε νέο lockdown.

Μέχρι τότε η αγορά δεν θα θέλει να δοκιμάσει τη μεγάλη στήριξη των 853 μονάδων, η διάσπαση της οποίας μπορεί να οδηγήσει άμεσα στις 830 μονάδες. Μία αντίδραση από το επίπεδο στην ζώνη των 875-880 μονάδες μπορεί να έρθει χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για την αλλαγή της κύριας τάσης. Η κίνηση που είδαμε μας δίνει ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην τεχνική εικόνα για το θετικό σενάριο, ενώ διακυβεύεται και η σημαντική στήριξη των επιπέδων. 

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρας έκλεισε με κέρδη 4,65%, με τις ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Alpha Bank και Μυτιληναίο να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 3%. Άνω του +2% κινήθηκαν οι Titan, Aegean και Εθνική.

Τα κέρδη σε Πειραιώς, ΔΕΗ, Jumbo, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης και ΕΛΧΑ ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινήθηκαν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και ΓΕΚ Τέρνα. Χωρίς μεταβολή έκλεισε η Τέρνα Ενεργειακή, ενώ η Coca Cola υποχώρησε κατά 0,92%.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.