ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

MAYΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ για τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ! 4000 βλέπουν την έξοδο…

1 min read

Τα νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που σχεδιάζουν οι τράπεζες και σύντομα θα ενεργοποιηθούν ίσως είναι τα τελευταία που προσφέρουν ευνοϊκούς όρους στους εργαζομένους για να αποχωρήσουν.

Στο μέλλον τα προγράμματα εθελουσίας εξόδου θα είναι μείγματα κάποιων ελάχιστων ευνοϊκών κριτηρίων μαζί με απολύσεις.

Πρακτικά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα ξεκινάει ένας νέος γύρος μείωσης προσωπικού που θα φθάσει έως τα 4000 άτομα και σε ετήσια βάση θα εξοικονομεί 280 με 290 εκατ ευρώ από τις τράπεζες.

Με την Eurobank ήδη να προχωράει σε εθελουσία έως 500 άτομα με όρους σχεδόν πανομοιότυπους με την προηγούμενη εθελουσία, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Πειραιώς.

Η Πειραιώς με βάση πληροφορίες από το ΤΧΣ είχε υποβάλλει ένα σχέδιο για εθελουσία περίπου 2000 ατόμων – έως 2100 ατόμων – ωστόσο το Ταμείο ως βασικός μέτοχος με 25% δεν επικύρωσε τους όρους της εθελουσίας και η τράπεζα επανέρχεται με νέα τροποποιημένη πρόταση.

Η στρατηγική του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι λάθος καθώς σε αυτή την συγκυρία χρειάζονται κίνητρα εξόδου του προσωπικού από την εργασία.

Μια εθελούσια έξοδος για να είναι επιτυχής θα πρέπει να δίνει ισχυρά κίνητρα και το ΤΧΣ πρέπει να συμβάλλει εποικοδομητικά στα σχέδια μείωσης του προσωπικού στις τράπεζες.

Με βάση ορισμένους σχεδιασμούς η Eurobank ήδη προχωράει σε εθελουσία έως 500 άτομα.

Η Πειραιώς θα προχωρήσει σε εθελουσία 2000 ατόμων ενώ συνολικά για να βρεθεί στον μέσο όρο της αγοράς η Πειραιώς θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό κατά 4.000 άτομα.

Η Εθνική και η Alpha bank σχεδιάζουν επίσης προγράμματα εθελουσίας έως 1500 άτομα και οι δύο τράπεζες μαζί.

Συνολικά 4000 άτομα θα αποχωρήσουν τους επόμενους μήνες από το τραπεζικό σύστημα μειώνοντας συνολικά τους εργαζομένους σε 38,500 άτομα.

 

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.