ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

3 Δεκεμβρίου 2020

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μάχη» στην Ουάσιγκτον για τη Συρία – Λευκός Οίκος: «Θα φέρουμε τους στρατιώτες πίσω» – Πεντάγωνο: «Δεν αποχωρούμε»!

1 min read

Σε ανατροπή των σχεδίων για αποχώρηση από τη Συρία που είχε εξαγγείλει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε όχι ο Λευκός Οίκος αλλά το μικτό Επιτελείο των Αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων(!) δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το ποιος στην ουσία κυβερνά τις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδεται ο διευθυντής του γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Kenneth F. McKenzie  ανέφερε ότι «ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει στην πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία», αφήνοντας έκθετο τον Αμερικανό πρόεδρο ο οποίος έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων.Παρόλα αυτά ο Αμερικανός αντιστράτηγος δήλωσε ότι «ο συνασπισμός κατά της ISIS είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αποστολής του στο συριακό έδαφος» προκειμένου να είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»!

«Στη Συρία έχει επιτελεστεί μια πολύ καλή δουλειά. Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος του Χαλιφάτου. Όπως προχωρούμε ένα από τα θέματα που δεν έχουμε φέρει στο προσκήνιο είναι ένα χρονοδιάγραμμα αποχώρησης. Και αυτό είναι πολύ θετικό. Εάν δίναμε ένα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρόβλημα όπως είδαμε πριν από λίγο καιρό στο Αφγανιστάν καθώς δουλεύαμε με χρονικό περιορισμό που ήταν ήδη  γνωστός στον εχθρό», σημείωσε ακόμη ο Αμερικανός αντιστράτηγος.Η μάχη στο στενό κύκλο του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με την αποχώρηση ή όχι των αμερικανικών δυνάμεων είναι έντονη.

Ο επερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Τζόζεφ Ντάνφορντ συνέστησαν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην αποσύρει άμεσα τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, καθώς η κίνηση αυτή αντίκειται στα εθνικά συμφέροντα, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη Συρία “πολύ σύντομα” και θα αφήσουν άλλες χώρες “να φροντίσουν” για την επίλυση του προβλήματος.

Το υπουργείο Άμυνας όμως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τα σχέδια απόσυρσης των Αμερικανών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, που επικαλείται καλά πληροφορημένους αξιωματούχους, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας την περασμένη Τρίτη ο Πομπέο και ο Ντάνφορντ συμβούλευσαν τον πρόεδρο να μην αποσυρθούν άμεσα τα στρατεύματα από τη Συρία.

Όταν ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε για τα ποσά που δαπανούν οι ΗΠΑ στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και το Ιράκ χωρίς να λαμβάνουν τίποτα για αντάλλαγμα, οι αξιωματούχοι του απάντησαν ότι η άμεση αποχώρηση θα ήταν λάθος γιατί θα επέτρεπε στη Ρωσία, την Τουρκία και το Ιράν να επιδιώξουν ελεύθερα τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, αναγνωρίζοντας πλέον και επίσημα τον τριεθνή άξονα των εγγυητριών δυνάμεων της Συρίας.

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις ανέφερε επίσης στον πρόεδρο την πιθανότητα να ανασυγκροτηθούν οι τρομοκρατικές οργανώσεις σε απομονωμένες περιοχές της Συρίας και επισήμανε ότι η αποχώρηση θα είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα.

Σχεδόν 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Συρία.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. Newskamatero.eu