ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
26 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μαχαιρώματα, συμπλοκές και χάος στον Κορυδαλλό – Έγινε επέμβαση των ΜΑΤ

1 min read

Το σχέδιο της αστυνομίας ήταν να απομακρυνθούν πρώτα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την εξέγερση στον Κορυδαλλό.

Νέα αιματηρή συμπλοκή μεγάλης έκτασης που συνοδεύθηκε από ομηρία σωφρονιστικών υπαλλήλων και επέμβαση των ΜΑΤ, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι μάχες ήταν άγριες και σώμα με σώμα και πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και χατζάρες. Στον Κορυδαλλό βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και με εντολή εισαγγελέα επενέβησαν για να λήξει η εξέγερση.

Οι κρατούμενοι έσπασαν τα κάγκελα και παραλίγο να φτάσουν στο διοικητήριο αλλά τους απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Στις φυλακές έσπευσε και ασθενοφόρο για να παραλάβει τραυματίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που επικρατεί ένταση το τελευταίο διάστημα στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια και ένταση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αφού έληξε η ένταση στις φυλακές Κορυδαλλού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Αναταραχή υπήρξε σήμερα το πρωί ανάμεσα σε κρατουμένους δύο πτερύγων (Β΄ και Ε΄) του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού – Ι, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές. Αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του Καταστήματος. Διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα.

ΜΑΤ και ΕΚΑΜ μπήκαν στον Κορυδαλλό

Με εντολή εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε επέμβαση των ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού με τη συνδρομή διμοιρίας των ΜΑΤ, μετά τις άγριες συμπλοκές που ξέσπασαν μεταξύ κρατουμένων.

Το σχέδιο της αστυνομίας ήταν να απομακρυνθούν πρώτα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ώστε κατά την επέμβαση να μην υπάρχουν τραυματίες. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στις φυλακές ομαλοποιείται.

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών: Είδαμε έναν όχλο να κινείται μαζικά

«Δεν υπήρξαν ποτέ όμηροι. Οι υπάλληλοι – φύλακες κάποια στιγμή εγκλωβίστηκαν σε σημεία σταθερά , που είναι ακριβώς για την ασφάλεια του προσωπικού. Μετά με τη δύναμη τη δική μας που μπήκε μέσα απεγκλωβίστηκαν» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εξωτερικών Φρουρών, Γιώργος Κωστίκας.

«Εμείς είδαμε έναν όχλο να κινείται μαζικά από τη μία πλευρά στην άλλη. Αυτό ήταν αρκετό για να χτυπήσει ο συναγερμός, γιατί οι υπάλληλοι μέσα είναι έμπειροι καταλαβαίνουν όταν υπάρχει μια τέτοια δραστηριότητα και χτύπησαν τον συναγερμό για να μπουν μέσα οι ειδικές ομάδες» πρόσθεσε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.