ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

26 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μαύρη Τρίτη» στο Χρηματιστήριο με ξεπούλημα σε μετοχές και ομόλογα

1 min read

Διαστάσεις κραχ παίρνει η πτώση των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τις απώλειες να ξεπερνούν το 4,5% ενώ εκρηκτική άνοδο καταγράφουν και οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση, λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού και των εκτιμήσεων για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων «χτυπούν» και τα ελληνικά χρεόγραφα, που σήμερα -λόγω και της αργίας του Αγίου Πνεύματος- συσσωρεύουν και τις χθεσινές απώλειες των διεθνών χρηματιστηρίων.

Πλέον, ο Γενικός Δείκτης έχασε και τη στήριξη των 830 μονάδων και «βλέπει» τις 800 μονάδες, δοκιμάζοντας στηρίξεις αρκετών μηνών.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 2μμ ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 823,92 μονάδες με απώλειες 4,48% και το τζίρο να διαμορφώνεται στα 59,6 εκατ. ευρώ.

Ως προς τις επιμέρους μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει απώλειες άνω του 5% ενώ οι Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Motor Oil και Τέρνα Ενεργειακή ακολουθούν με πτώση άνω του 4%. Απώλειες άνω του 3% καταγράφουν οι μετοχές των οι ΑΔΜΗΕ, Titan, Λάμδα, Aegean, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα ενώ άνω του 2% ανέρχεται η πτώση σε Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Βιοχάλκο, Coca Cola και ΕΥΔΑΠ.

Έκρηξη στις αποδόσεις των ομολόγων

Την ίδια στιγμή, στη δίνη των πιέσεων έχουν βρεθεί και τα ελληνικά ομόλογα, καθώς οι δηλώσεις Λαγκάρντ της προηγούμενης Πέμπτης έχουν άμεσο αντίκτυπο στο κρατικό χρέος.

Σε απόλυτες τιμές, το πενταετές ελληνικό ομόλογο βρίσκεται σε κλοιό ρευστοποιήσεων και η απόδοσή του διαμορφώνεται στο 3,62%, ήτοι 12,19% υψηλότερα σε σχέση με χθες.

Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο βρίσκεται υπό πίεση με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,62%, ήτοι 4,60% υψηλότερα σε σχέση με χθες. Το 15ετές ελληνικό ομόλογο βρίσκεται υπό πίεση με την απόδοσή του να διαμορφώνεται στο 4,66%, ήτοι 4,61% υψηλότερα σε σχέση με χθες.

«Στο κόκκινο» και οι διεθνείς αγορές

Το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο αντανακλά με τη σειρά του τις πιέσεις που δέχονται οι διεθνείς αγορές, καθώς εχθές και επίσημα o αμερικανικός δείκτης S&P 500 πέρασε σε Bear Market, καταγράφοντας απώλειες άνω του 20% σε σχέση με το ιστορικό υψηλό του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο δείκτης Dow Jones έχασε 876 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 2,79% -ενώ ενδοσυνεδριακα έφτασε να χάνει έως και 980 μονάδες.

Αντίστοιχα, ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε απώλειες 3,88% φτάνοντας στις 3,749,63 μονάδες.

Αντίστοιχα, λίγο μετά τις 2μμ της Τρίτης ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη κατέγραφε απώλειες 0,58%, ο CAC στο Παρίσι 1,08% ενώ χθες ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο είχε κλείσει με απώλειες 1,32%

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.