ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

14 Απρίλιος 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μάτι του Γερακιού 1»: Οι δηλώσεις του Σαουδάραβα διοικητή των F-15 στην Κρήτη

1 min read

Το Υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας δημοσίευσε βίντεο από τη στιγμή που τα αεροσκάφη του Βασιλείου έφτασαν στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην κοινή αεροπορική άσκηση «Μάτι του Γερακιού 1», σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Ο διοικητής της άσκησης «Μάτι του Γερακιού 1», από τη Σαουδική Αραβία, ο σμήναρχος Αμπντ-Ραχμάν αλ-Σέχρι, δήλωσε: «Η άφιξη των δυνάμεων που συμμετέχουν στην κοινή σαουδαραβο-ελληνική άσκηση ολοκληρώθηκε … στοχεύει στην υποστήριξη της κοινής συνεργασίας … και στην ανταλλαγή εμπειριών και για τις δύο πλευρές και στην αύξηση της ετοιμότητας μάχης».

Η άσκηση πυροδότησε μια κατάσταση δυσαρέσκειας στην Τουρκία, της οποίας οι σχέσεις με την Ελλάδα είδαν ένα αυξανόμενο κλίμα έντασης τους τελευταίους μήνες, με φόντο τις δραστηριότητες εξερεύνησης της Άγκυρας στη Μεσόγειο.

Την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του θα συζητήσει με τις σαουδαραβικές αρχές την απόφασή της να πραγματοποιήσει σε στρατιωτικές ασκήσεις με την Ελλάδα, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε επίσης ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, σημειώνοντας ότι το Ριάντ έχει καταστήσει την υπόθεση της δολοφονίας του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι «διμερές ζήτημα». 

Είπε ότι η χώρα του δεν είχε κατηγορήσει τη Σαουδική ηγεσία ότι ήταν πίσω από αυτό το έγκλημα στο παρελθόν.

Δημοσίευση στα Social Media