ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μας δουλεύουν οι πολιτικοί μας; Η Ευρώπη δεν έχει λάβει ΚΑΝΕΝΑ επίσημο αίτημα από την Ελλάδα να δεχθεί πρόσφυγες! (video)

1 min read

Τελικά φαίνεται πως μας κοροϊδεύουν… Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού πιστεύει πως οι πρόσφυγες δεν ήρθαν για να μείνουν. Ακούγαμε για προαναχωρησιακά κέντρα και είχαμε την εντύπωση ότι δεν ήθελαν να μείνουν εδώ, αλλά να πάνε εκεί που έχει δουλειά, γιατί εδώ… δυστυχώς δεν έχει!

Όλα τα ψέματα, όμως, κάποτε τελειώνουν… Κι αν δεν έλεγαν ψέμματα, κάλυπταν την αλήθεια, καλλιεργώντας στον κόσμο ψευδαισθήσεις.

Όπως αποκάλυψε χθες η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ίλβα Γιόχανσον, σε κοινή της συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, με θέμα τα άμεσα μέτρα στήριξης της Ελλάδας που αποφασίστηκαν προχθές από την Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει λάβει αίτημα από την Ελλάδα να δεχθεί πρόσφυγες.

«Η μετεγκατάσταση είναι σημαντική. Όταν θα κάνει την αίτηση η Ελλάδα, θα το συζητήσουμε με τα κράτη μέλη», απάντησε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, αποκαλύπτοντας πως η χώρα μας ΔΕΝ έχει κάνει ακόμα αίτημα για μετεγκατάσταση των προσφύγων.

Σχοινάς και Γιόχανσον φρόντισαν να ενημερώσουν τον διεθνή Τύπο στις Βρυξέλλες για την κατάσταση στην Ελλάδα και την ευρωπαϊκή στήριξη.

Εξάλλου, τα μέτρα στήριξης προς τη χώρα μας παρουσιάστηκαν από την Κομισιόν λίγες ώρες πριν την έναρξη του έκτακτου συμβουλίου των υπουργών εσωτερικών για τη μετανάστευση. Η άμεση αποστολή 100 συνοριοφυλάκων, η δρομολόγηση νέου προγράμματος επιστροφής ατόμων και η οικονομική βοήθεια 700.000.000 είναι τα βασικά.

Για το επίμαχο ζήτημα, την απουσία αιτήματος της κυβέρνησης προς την ΕΕ για μετεγκαταστάσεις προσφύγων, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπήρξε καυστικός.

«Οι δηλώσεις της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ αποκαλύπτουν το μέγεθος της υποκρισίας και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πρωτίστως απέναντι στον ελληνικό λαόΌπως η ίδια δήλωσε, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει θέσει καν το ζήτημα του διαμοιρασμού των βαρών της κρίσης με μετεγκαταστάσεις προσφύγων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της ΕΕ», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε: «Έτσι εξηγείται γιατί χθες, τόσο η ευρωπαϊκή ηγεσία όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δεν είπαν κουβέντα για μετεγκαταστάσεις, παρά μόνο για κονδύλια με αντάλλαγμα τη μετατροπή της χώρας σε αποθήκη ψυχών»…

«Επιτέλους, ας αφήσει η κυβέρνηση την επικοινωνιακή διαχείριση και την καλλιέργεια κλίματος εθνικιστικού παροξυσμού και ας πράξει το αυτονόητο: Να απαιτήσει αμέσως έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, κυρώσεις για τους τουρκικούς εκβιασμούς και έμπρακτη αλληλεγγύη των κρατών-μελών προς την Ελλάδα με πρόγραμμα μετεγκατάστασης», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.