Μας ανοίγουν τα μάτια οι Σέρβοι: «Θέλουν τη Μεγάλη Αλβανία… Σε κίνδυνο η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας»

Newskamatero

Οι πανηγυρισμοί των Αλβανών που φώναζαν «UCK», μετά τη νίκη των εκλογών στον δήμο Τούζι του Μαυροβουνίου και οι δηλώσεις για μεγάλη «αλβανική νίκη» από την Πρίστινα, συνιστούν την καλύτερη απόδειξη της πολιτικής της «Μεγάλης Αλβανίας», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ιβιτσα Ντάτσιτς.

«Γίνεται σαφές σε όλους ότι δεν τίθεται σε κίνδυνο μόνο η εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, αλλά του Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας».

Αν συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια μας στη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, μπορεί να οδηγηθούμε σε απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», προειδοποίησε ο Ντάτσιτς μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Ο κ. Ντάτσιτς προέβη σε ανάλογη προειδοποίηση και από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών: «Ας μην είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι το Κόσοβο και η Αλβανία θα είναι δύο κράτη. Οι Αλβανοί δεν μπορεί να είναι ο μόνος λαός στην Ευρώπη με δύο κράτη. Ας είμαστε ρεαλιστές. Θέλουν μία Μεγάλη Αλβανία. Θέλουν να το κάνουν, αλλά όχι με τους Σέρβους».

Δημοσίευση στα Social Media

Next Post

Ποινικές διώξεις για τους 100 νεκρούς στο Μάτι: Υπόλογοι κρατικοί αξιωματούχοι και τοπικοί άρχοντες

Είκοσι πρόσωπα από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και κρατικοί αξιωματούχοι διώκονται ποινικά για πλημμελήματα που συνδέονται με την τραγωδία στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι που πλήρωσαν με τη ζωή τους 100 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών για τους οποίους είχαν κατεθεί μηνύσεις και οι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη περιλαμβάνονται η περιφερειάρχης Ρένα […]