ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μαρτυρία γιατρού για Κατσίφα : Τον έσυραν αιμόφυρτο πάνω στο βουνό και μετά τον εκτέλεσαν

1 min read

Τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Κατσίφα όπως αυτές διαπιστώθηκαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σωρός του περιέγραψε ο γιατρός και φίλος του Π. Πάπιστας, μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, μιλώντας στον ANT1.

Όπως είπε, η σορός του 35χρονου ομογενή εντοπίστηκε ψηλά στο βουνό σε μία μεγάλη λίμνη αίματος, ενώ σε απόσταση 50- 80 μέτρα υπήρχαν μεγάλες ποσότητες αίματος.

«Το αίμα ήταν ζωντανό, κόκκινο, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανός», όταν τον έσυραν στην πλαγιά, είπε ο ίδιος, που ως γιατρός δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε δόθηκε η χαριστική βολή, αν και εκτιμά ότι ήταν εξ επαφής.

Για το λόγο αυτόν, όπως αποκάλυψε ο γιατρός, καταφτάνει σήμερα στην Αλβανία ο ιατροδικαστής των Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος θα διαπιστώσει και ποιο από τα τραύματα προηγήθηκε, ποιο ήρθε στο τέλος.

Περιγράφοντας τα όσα προηγήθηκαν τις μέρες πριν από την Κυριακή, ο Π.Πάπιστας έκανε λόγο για μία τεταμένη κατάσταση μεταξύ της ελληνικής μειονότητας και κυρίως του Κατσίφα και της αλβανικής αστυνομία.

«Αυτό το παιδί ήταν η ψυχή της οργάνωσης και μέρες πριν, όταν είχε αρχίσει ο σημαιοστολισμός, οι Αλβανοί αστυνομικοί του έλεγαν πως ‘όποια σημαία και να σηκώσεις, εμείς θα την κατεβάσουμε’», κατέληξε ο ίδιος.

Τόνισε ότι ο 35χρονος δεν είχε τίποτα ψυχικά, ήταν απολύτως ισορροπημένος. «Το μόνο, ας το πούμε έτσι, σε παρένθεση, είχε τρέλα για τα εθνικά θέματα. Συνεργαστήκαμε μαζί και στα συλλαλητήρια της Μακεδονίας και τα λοιπά. Παντού ήταν πρώτος για να τρέχει για θέματα εθνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.