ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μάριο Ντράγκι Η πλειοψηφία των εταιρειών έχουν ανοίξει λογαριασμούς για να πληρώνουν με ρούβλια – H περίπτωση της γερμανικής VNG

1 min read

Ιδιαίτερα ψύχραιμος εμφανίστηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διακοπής των ρωσικών ροών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, λέγοντας ότι η απαίτηση της Μόσχας για πληρωμές σε ρούβλια δεν συνιστά εμπόδιο.
Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Draghi δήλωσε ότι «στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια με την Gazprom».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin εξέδωσε διάταγμα με το οποίο απαιτείται από «μη φιλικές χώρες» να ανοίξουν νέους λογαριασμούς στην Gazprombank, μέσω των οποίων οι πληρωμές τους σε ευρώ ή δολάρια για το φυσικό αέριο θα μετατρέπονται σε ρούβλια.
Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει ότι η συμμόρφωση με το σχέδιο Putin ενδέχεται να παραβιάζει τις κυρώσεις της ΕΕ, αλλά σύμφωνα με τον κ. Draghi πρόκειται για μια «γκρίζα ζώνη» χωρίς επίσημη απόφαση για το θέμα.
O Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι συζήτησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Joe Biden την ιδέα ενός μηχανισμού για τον έλεγχο των τιμών.
Η εναλλακτική θα ήταν να πειστεί ο ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τόνισε ότι συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο ότι η τρέχουσα δομή της αγοράς ενέργειας δεν λειτουργεί. 

Η γερμανική VNG άνοιξε λογαριασμό στην Gazprombank

Η VNG θα μεταφέρει τις πληρωμές σε ευρώ για το ρωσικό φυσικό αέριο στην Gazprombank στο μέλλον και δεν αναμένει προβλήματα κατά τη μετατροπή σε ρούβλια, όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία, ικανοποιώντας το αίτημα της Μόσχας στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος πληρωμών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Η ανακοίνωση της VNG έρχεται καθώς το Κρεμλίνο έχει απαιτήσει την πληρωμή του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια μέσω ενός περίπλοκου σχήματος.
Η VNG, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στη γερμανική εταιρεία EnBW, ανέφερε ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί κυρώσεων, για να συνεχίσει να διασφαλίζει τις προμήθειες και, επομένως, την οικονομική σταθερότητα στη Γερμανία.
“Θα καταβάλουμε το ποσό του τιμολογίου, το οποίο θα συνεχίσει να καταβάλλεται σε ευρώ, στους λογαριασμούς στην Gazprombank σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, έτσι ώστε να διασφαλιστεί από την πλευρά μας η έγκαιρη πληρωμή του προμηθευτή μας”, ανέφερε η VNG στην ανακοίνωσή της
“Υποθέτουμε επίσης ότι η μετατροπή σε ρούβλια δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.
Τουλάχιστον το άνοιγμα του λογαριασμού κύλησε εντελώς ομαλά”, πρόσθεσε η εταιρεία.
Η εταιρεία δεν απάντησε σε γραπτές συμπληρωματικές ερωτήσεις του Reuters όταν της ζητήθηκε να διευκρινίσει αν είχε ανοίξει δύο λογαριασμούς στην Gazprombank, έναν για πληρωμές σε ευρώ και έναν για τη μετατροπή σε ρούβλια.

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.