ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ: Ο Γκουαρδιόλα θέλει ρεβάνς από τον Κλοπ

1 min read

Το 3-0 του πρώτου αγώνα δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα στην Λίβερπουλ, αλλά στη Σίτι πιστεύουν στην ανατροπή (Cosmote Sport 2) – Ένα ανάλογο θαύμα αναζητά και η Ρόμα που είχε χάσει με 4-1 στην έδρα της Μπαρτσελόνα (Cosmote Sport 1)
Τα πρώτα εισιτήρια των ημιτελικών του Champions League θα τσεκαριστούν σήμερα το βράδυ (σέντρα στις 21:45) με την Λίβερπουλ και την Μπαρτσελόνα να έχουν πάρει θέση στο… γκισέ, αλλά την Σίτι και την Ρόμα να τρέχουν μη τυχόν και προλάβουν.



Τα φώτα λογικά είναι στραμμένα στο «Έτιχαντ» εκεί όπου διεξάγεται ο αγγλικός εμφύλιος με τα δεδομένα που υπήρχαν αμέσως μετά την κλήρωση να έχουν αλλάξει άρδην μετά το πρώτο ματς… Εκεί όπου η «κόκκινα καταιγίδα» διάρκειας τριάντα λεπτών πήρε παραμάζωμα τους βέβαιους πρωταθλητές Αγγλίας με το τελικό 3-0 να είναι μια τεράστια έκπληξη (ως προς την έκταση του σκορ).

Στο «Ολίμπικο» η Ρόμα καλείται να αποδείξει ότι η εξαιρετική της εμφάνιση στο «Καμπ Νου» δεν ήταν τυχαία, αλλά για να μπορέσει να ανησυχήσει την Μπάρτσελόνα θα πρέπει και πιο εύστοχη να είναι στην επίθεση (στην Βαρκελώνη σπατάλησε πολλές κλασικές ευκαιρίες).

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ
Για τους οπαδούς της Σίτι η τελευταία εβδομάδα έμοιαζε με πραγματικό εφιάλτη… Συντριβή στο Άνφιλντ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League την περασμένη Τετάρτη, εντός έδρας ήττα με απίθανη ανατροπή (από 2-0 στο ημίχρονο, 2-3 τελικό) από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τοπικό ντέρμπι όπου θα μπορούσε να πανηγυρίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου…



Κόντρα στις δύο μεγάλες αντιπάλους της, η Σίτι που έμοιαζε ανίκητη στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, έχει δεχθεί ένα πολύ ισχυρό ταρακούνημα και το ερώτημα είναι αν μπορεί να βγάλει αντίδραση και χαρακτήρα σήμερα το βράδυ.

«Για να μπορέσουμε να προκριθούμε θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι», παραδέχθηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου με την ομάδα του να καλείται να γίνει η 12η στην ιστορία του θεσμού που θα ανατρέψει μια διαφορά τριών τερμάτων στο πρώτο ματς… Μάλιστα το μακρινό 1986 το είχε κάνει η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Γκέτερμποργκ, με τον Γκουαρδιόλα να το πανηγυρίζει ως ball-boy δίπλα στα τότε αστέρια της ομάδας του.

Κοινό στοιχείο όλων εκείνων των ανατροπών; Το ότι το πρώτο γκολ είχε έρθει σχετικά νωρίς. Για την ακρίβεια στο πρώτο τέταρτο (μοναδική εξαίρεση η Βέρντερ Βρέμης η οποία κόντρα στην Ντιναμό Βερολίνου είχε σκοράρει μετά το ημίωρο), αλλά θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η Λίβερπουλ ποτέ δεν έχει αποκλειστεί έχοντας κερδίσει με 3-0 στον πρώτο αγώνα.

Αν γίνει το 1-0 νωρίς, τότε η πίεση που θα ασκηθεί κι από τον κόσμο θα είναι τεράστια μετατρέποντας την αναμέτρηση περισσότερο σε μια πνευματική μάχη κι όχι τόσο αγωνιστική…

«Δεν υπάρχει τέλεια ομάδα γιατί το ίδιο το άθλημα δεν το επιτρέπει… Υπάρχουν αγώνες που κάνεις το τέλειο παιχνίδι, στιγμές που το πετυχαίνεις κι εμείς σήμερα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια πολύ πιεστική κατάσταση. Και το σίγουρο είναι ότι ακόμη δεν έχουμε προκριθεί», αντέτεινε ο Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να προετοιμάσει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του για την «εφιαλτική» βραδιά που αναμένεται να περάσουν.

Την ίδια προετοιμασία πάντως έχει κάνει κι η αστυνομική διεύθυνση του Μάντσεστερ, προκειμένου να αποφευχθούν τα γεγονότα που στιγμάτισαν το πρώτο ματς με την επίθεση των οπαδών της Λίβερπουλ στο λεωφορείο της Σίτι.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μοναδικοί απόντες για την Σίτι οι αμυντικοί Μεντί, Στόουνς και επιστρέφει ο Αγουέρο που δεν είχε αγωνιστεί στο πρώτο ματς, ενώ στην Λίβερπουλ απόντες είναι οι τραυματίες Τσαν, Γκόμεζ, Λαλάνα, Μάτιπ κι ο τιμωρημένος Χέντερσον, ενώ υπολογίζεται ο Σαλάχ που είχε αποχωρήσει τραυματίας στο πρώτο ματρς.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Μαν. Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Οταμένδι, Λαπόρτ, Ντελφ, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Σανέ, Αγουέρο.
Λίβερπουλ (Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Μανέ, Φιρμίνο, Σαλάχ.

Ρόμα-Λίβερπουλ
Το σκορ του πρώτου αγώνα (4-1 για την Μπαρτσελόνα) ήταν μαγική εικόνα, αλλά ας όψονται τα δύο αυτογκόλ των Ρωμαίων (Ντε Ρόσι, Μανωλάς) και οι χαμένες ευκαιρίες των Ιταλών που μείωσαν στο 80’ και λίγο πριν το φινάλε κατάφεραν να δεχθούν και τέταρτο γκολ δίνοντας ξεκάθαρα τον τίτλο του φαβορί στην Μπάρτσα.

Η Ρόμα γενικά κυνηγά μια ιστορική πρόκριση, καθώς δεν έχει βρεθεί στα ημιτελικά από την σεζόν 1983-1984 (όταν έχασε στον τελικό από την Λίβερπουλ), αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορεί να τα καταφέρει στην πιο… κυνική Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών.

Ο Εουσέμπιο Ντι Φραντζέσκο δεν θα έχει τον Περότι και θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Ουντέρ (που είχε λείψει από το πρώτο ματς), ενώ στην Μπαρτσελόνα υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για τους Τερ Στέγκεν, Ράκιτιτς, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα αγωνιστούν κανονικά.

Οι πιθανές ενδεκάδες
Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Πέρες, Μανωλάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Πελεγκρίνι, Ντε Ρόσι, Ναϊγκολάν, Φλορέντσι, Ντζέκο, Ελ Σααράουι.
Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Παουλίνιο, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Σουάρες, Μέσι.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.