ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μαξίμου για δηλώσεις Δένδια: «Δεν θα κάνουμε γεωτρήσεις γιατί προστατεύουμε το περιβάλλον»

1 min read

Διευκρινίσεις αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούσαν τα όσα είπε ο Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία, δίνουν διπλωματικές πηγές ή καλύτερα το ίδιο το Μαξίμου δια του ΥΠΕΞ και μόνο διευκρινίσεις δεν μπορεί να τις αναφέρει κάποιος καθώς προκαλούν σύγχυση ή καλύτερα εκφράζουν την πραγματική εικόνα για το πως η κυβέρνηση βλέπει την Ελλάδα στον τομέα της Ενέργειας.

Απλά ως “πελάτη”. Γιατί μπορεί να λέει ότι εμμένει στο υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα (άραγε ποιο είναι; και περιλαμβάνει την διενέργεια ερευνω΄ν για υδρογονάνθρακες;) αλλά μόνο παρερμηνεία των δηλώσεων του Έλληνα ΥΠΕξ δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ήταν εφόσον δηλώνει ή “επεξήγηση” ότι και ο Ν.Δένδιας είπε: “Η κυβέρνηση είναι υπερ της πράσινης ανάπτυξης γιατί είναι το μέλλον”.

  • Μετά από αυτά ας δούμε ποιος προγραμματισμός ερευνών στην ελληνική ΑΟΖ επί του θέματος θα προχωρήσει!

Αναλυτικά οι “διευκρινίσεις”:

«Με αφορμή την πρόσφατη απόπειρα παρερμηνείας των δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών κατά την διάρκεια της άκρως επιτυχούς επίσκεψης για την Άμυνα και την Εθνική Οικονομία στη Σαουδική Αραβία, κύκλοι του Υπουργείου Εξωτερικών διευκρινίζουν ότι:

1) Είναι προφανές ότι τα λεχθέντα δεν αφορούν το υπάρχον ενεργειακό πρόγραμμα της χώρας.

2) Οι απόψεις του Υπουργού Εξωτερικών για την πράσινη ενέργεια και την αειφόρο ανάπτυξη είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ΄ επανάληψη.

3) Η παγκόσμια τάση τείνει προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της πράσινης ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών και υπηρετείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο βήμα της απολιγνιτοποίησης», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.