ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μακρόν Η Γαλλία δεν πρόκειται να αλλάξει το νόμο της για την ελευθερία της έκφρασης επειδή σοκάρει αλλού

1 min read

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας καταδικάζει την έλλειψη διεθνούς υποστήριξης σε αρκετές εφημερίδες μετά τη δολοφονία του Samuel Paty.

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

ΟΕμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τη λύπη του, τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, σχετικά με τη σχετική ατολμία της διεθνούς υποστήριξης μετά τις τελευταίες επιθέσεις στη χώρα και επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να «αλλάξει» το νόμο για την ελευθερία της έκφρασης «επειδή αυτό σοκάρει αλλού».

Σε συνέντευξη που δημοσίευσε το διαδικτυακό περιοδικό Le Grand Continent, ο αρχηγός του κράτους σημειώνει ότι, «πριν από πέντε χρόνια, όταν σκοτώθηκαν αυτοί που έκαναν σκίτσα [στο εβδομαδιαίο Charlie Hebdo], ολόκληρος ο κόσμος  διαδήλωνε στο Παρίσι και υπερασπιζόταν αυτά τα δικαιώματα».

«Εδώ είχαμε έναν καθηγητή αποκεφαλισμένο, αρκετούς ανθρώπους να αποκεφαλίζονται. Πολλά συλλυπητήρια ήταν μετριοπαθή», τονίζει, αναφερόμενος στο θάνατο του καθηγητή Samuel Paty στις 16 Οκτωβρίου και σε τρία άτομα στη Νίκαια στις 29 του ίδιου μήνα. 

«Και», συνεχίζει, «είχαμε, με δομημένο τρόπο, πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες από ένα τμήμα του μουσουλμανικού κόσμου – ο οποίος όμως εκφοβίζει το άλλο, πρέπει να το αναγνωρίσω – που λένε: “απλά πρέπει να αλλάξουν το νόμο τους”. Αυτό με συγκλονίζει. (…) Είμαι υπέρ του σεβασμού των πολιτισμών, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξω τους νόμους μου γιατί σοκάρουν αλλού» (…)

Ο Μακρόν διαμαρτυρήθηκε επίσης στην αμερικανική εφημερίδα The New York Times για την κάλυψη αρκετών αγγλόφωνων μέσων για τις πρόσφατες τζιχαντιστικές επιθέσεις στη Γαλλία, κατηγορώντας τους ότι «νομιμοποίησαν» τη βία λόγω της έλλειψης κατανόησης του γαλλικού πλαισίου.

 «Όταν η Γαλλία δέχτηκε επίθεση πριν από πέντε χρόνια, όλα τα έθνη του κόσμου μας υποστήριξαν”, ανέφερε ο κ. Μακρόν όπως δημοσίευσαν  την Κυριακή, οι New York Times, σε άρθρο, στον ιστότοπό τους.

«Και όταν βλέπω, σε αυτό το πλαίσιο, πολλές εφημερίδες που πιστεύω ότι προέρχονται από χώρες που μοιράζονται τις αξίες μας, οι οποίες γράφουν σε μια χώρα που είναι το φυσικό παιδί του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης, και οι οποίες νομιμοποιούν αυτήν τη βία και λένε ότι η καρδιά του προβλήματος είναι ότι η Γαλλία είναι ρατσιστική και ισλαμοφοβική, λέω: οι θεμελιώδεις αρχές έχουν χαθεί», προσθέτει ο Γάλλος Πρόεδρος

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.