ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μακρόν Η Γαλλία ποτέ δεν υποστήριξε και δεν θα υποστηρίξει την ήττα της Ρωσίας

1 min read

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι το Παρίσι ποτέ δεν υποστήριξε και δεν θα υποστηρίξει την ήττα της Ρωσίας.

«Δεν νομίζω, όπως κάποιοι άνθρωποι, ότι πρέπει να νικήσουμε εντελώς τη Ρωσία, να της επιτεθούμε στο δικό μας έδαφος», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εβδομαδιαία εφημερίδα Le Journal du Dimanche την Κυριακή , περιγράφοντας την προσέγγισή του στη σύγκρουση στην Ουκρανία. «Θα ήθελαν να νικήσουν τη Ρωσία πρώτα από όλα, αλλά αυτή δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ η θέση της Γαλλίας».

Όπως εξήγησε η εφημερίδα, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τάσσονται υπέρ της ήττας της Ρωσίας. Οι ηγέτες αυτών των κρατών, σημειώνει η εφημερίδα, «δεν εκτίμησαν τη φόρμουλα του Μακρόν ότι» η Ρωσία δεν μπορεί να ταπεινωθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, «είναι απαραίτητο η ουκρανική επίθεση να ταρακουνήσει το ρωσικό μέτωπο και να αναγκάσει τη Μόσχα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων». Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Γάλλο ηγέτη, «κανένα από τα κόμματα δεν θα μπορέσει να πετύχει πλήρη νίκη».

«Επιπλέον, σύμφωνα με τον Μακρόν», προσθέτει η Le Journal du Dimanche, «η Ουκρανία δεν μπορεί να ανακτήσει τα σύνορά της μόνη της, αφού κανένας από τους συμμάχους δεν είναι έτοιμος να στείλει τα στρατεύματά του

tass

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.