ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
16 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μακάβριο θέαμα λόγω κορονοϊού στην Ισπανία: Ανακάλυψαν νεκρούς ηλικιωμένους σε γηροκομεία

1 min read

Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού.

«Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.

«Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές», δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Ο στρατός των ΗΠΑ έτοιμος να στήσει κινητά νοσοκομεία στη Νέα Υόρκη και το Σιάτλ

Ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται να στήσει κινητά νοσοκομεία στην Νέα Υόρκη και το Σιάτλ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, καθώς αναγνώρισε για πρώτη φορά πως η παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού μπορεί να επηρεάσει την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

«Αυτή τη στιγμή προσδοκώ το στήσιμο ενός (κινητού) νοσοκομείου στο Σιάτλ και ενός νοσοκομείου στην πόλη της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Έσπερ σε μια συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας πως έχει θέσει πέντε μονάδες ταχείας επέμβασης σε ετοιμότητα για να εκτελέσουν εντολές.

«Μόλις αυτό επιβεβαιωθεί, θα εξετάσουμε να στείλουμε σε άλλες τοποθεσίες».

Ο υπουργός Άμυνας, που ανακοίνωσε επίσης επιπλέον περιορισμούς ασφαλείας στο Πεντάγωνο, τόνισε πως δεν έχει εξετασθεί ο ίδιος για κορονοϊό, αλλά ελέγχει τη θερμοκρασία του. Πρόσθεσε πως αν Αμερικανοί στρατιώτες εμφανίσουν συμπτώματα μόλυνσης του ιού, θα εξετασθούν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.