ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μαγειρεύουν» τα στοιχεία για τις εκκρεμείς συντάξεις

1 min read

Συνεχίζονται τα «μαγειρέματα» των στοιχείων για τις εκκρεμείς συντάξεις από το υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ. Με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης του συστήματος ΑΤΛΑΣ, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης έκανε λόγο για μείωση των εκκρεμών συντάξεων για ένατο συνεχόμενο μήνα, αποκρύπτοντας τον πραγματικό αριθμό.

Συγκεκριμένα, στις μηνιαίες εκθέσεις περιλαμβάνονται μόνο οι εγχώριες εκκρεμείς κύριες συντάξεις που, σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, τον Ιούνιο ανέρχονταν σε 130.510, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν 134.039.

nb efka ps

Όμως αποτελεί πάγια πρακτική να αποσιωπάται το γεγονός ότι την ίδια στιγμή εκκρεμούν περίπου 25.000 διεθνείς συντάξεις, με το πρόσχημα ότι για την εκκαθάρισή τους απαιτείται αλληλογραφία με τους αντίστοιχους συνταξιοδοτικούς φορείς του εξωτερικού.

Επίσης, η κυβέρνηση επιμένει να θάβει κάτω από το χαλί, με τη βοήθεια των φίλιων μέσων ενημέρωσης, τη διόγκωση των εκκρεμοτήτων και σε ό,τι αφορά τις επικουρικές. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η «δημοκρατία» προ διμήνου, οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις ήταν 125.547 στις 30 Ιουνίου 2021.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, κύριων και επικουρικών συντάξεων, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι εκκρεμεί η χορήγηση των αντίστοιχων μερισμάτων και εφάπαξΤέλος, εκκρεμεί από τον Μάιο του 2016 και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου, η εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει την προσαύξηση των συντάξεων για όσους είχαν παράλληλη ασφάλιση, που εκτιμώνται σε περίπου 80.000.

Επομένως, ο πραγματικός αριθμός των εκκρεμοτήτων εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τις 300.000, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα περί μείωσης του τεράστιου αποθέματος, που συνεπάγεται καθυστερήσεις που φτάνουν τα τέσσερα χρόνια σε ορισμένες περιπτώσεις.

Λαθροχειρία επιχειρείται, συνεπώς, και σε ό,τι αφορά το εκτιμώμενο κόστος αποπληρωμής, που σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες ανέρχεται σε 393.457.246 ευρώ.

Καθώς, όμως, οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι στην πραγματικότητα υπερδιπλάσιες, έμπειρα στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης υπογραμμίζουν στη «δημοκρατία» ότι το πραγματικό χρέος του ΕΦΚΑ προς τους συνταξιούχους ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ.

συνταξιούχοι

newsbreak

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.