ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Μαγαζί» στον Κορυδαλλό είχαν ανοίξει τρομοκράτες και ποινικοί

1 min read

Αναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού σε έγκλειστους για τρομοκρατία αλλά και για βαριά ποινικά αδικήματα προκάλεσε η είδηση της μεγάλης επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, που είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθούν 14 άτομα.  Όπως διαπιστώθηκε, τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμό τον οποίο είχε ανοίξει με πλαστή ταυτότητα ο Κώστας Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου.

Η έρευνα της αντιτρομοκρατικής είναι ακόμη στην αρχή της και όπως έλεγαν στο CNN Greece υψηλόβαθμα στελέχη της Κατεχάκη, σήμερα γράφτηκε το πρώτο κεφάλαιο, ενώ στην πορεία της έρευνας θα προκύψουν νέα δεδομένα για την πολυετή σχέση τρομοκρατών και ποινικών.

Κάτω από στεγανά και απόλυτη μυστικότητα, η αντιτρομοκρατική εργαζόταν με την αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για πρώτη φορά αστυνομική υπηρεσία κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το κεφάλαιο που λέγεται «επαναστατικό ταμείο» και συνεργασία σε οικονομικό επίπεδο τρομοκρατών και ποινικών.

Η μέχρι τώρα έρευνα έδειξε ότι τα 14 αυτά άτομα έβαζαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό του έγκλειστου στον Κορυδαλλό τρομοκράτη 50, 60, 100 έως και 200 ευρώ. Την ίδια ώρα, στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχε συγκεντρωθεί ένα ποσό περίπου 4.000 ευρώ.

Όμως, ακόμη είναι υπό διερεύνηση αν υπάρχουν και άλλοι λογαριασμοί αλλά και για ποιους λόγους τους χρησιμοποιούσαν έγκλειστοι στον Κορυδαλλό.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος έγκλειστος για τρομοκρατία είχε φτάσει μέχρι την απεργία πείνας διεκδικώντας την μεταγωγή του από φυλακή της επαρχίας ξανά στον Κορυδαλλό και μάλιστα το πέτυχε κάτω από την πίεση της άρνησης για φαγητό και νερό.

Καίριο «χτύπημα»

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κατάφερε καίριο χτύπημα στο λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Σε μία γιγαντιαία επιχείρηση από τα ξημερώματα, σε ολόκληρη την Αττική έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, 14 άτομα, τα οποία φέρονται να τροφοδοτούσαν με χρήματα λογαριασμούς ατόμων που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Η Αρχή ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είχε ξεκινήσει έρευνα από την ημέρα της σύλληψης του συγκεκριμένου τρομοκράτη, η οποία έφτασε και γρήγορα έφτασε στα ίχνη των καταθετών.

Κάτω από άκρα μυστικότητα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε έρευνες μηνών και για πρώτη φορά σχηματίζεται δικογραφία για οικονομικά μεγέθη τα οποία φαίνεται να διοχετεύονταν στην τρομοκρατία.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και στελέχη της Κατεχάκη έλεγαν στο CNN Greece ότι αναμένεται να προκύψουν και άλλα πρόσωπα χωρίς να αποκλείεται αύξηση και του αριθμού των συλλήψεων.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.