ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
23 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα στη φωτιά στην Εύβοια Δύσκολη νύχτα

1 min read

Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα στη φωτιά στην Εύβοια – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Μάχη με τις φλόγες στη βόρεια Εύβοια, με τους πυροσβέστες να ελπίζουν να μπορέσουν να τιθασεύσουν τη φωτιά μέσα στη νύχτα. Το Σάββατο 8 Αυγούστου, η φωτιά κύκλωνε το ένα μετά το άλλο χωριά αλλά και περιοχές, όπως στο Πευκί, στη Γαλατσώνα και Γούβες.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινήθηκε προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες με κατεύθυνση προς την Αιδηψό. Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονταν νυχθημερόν, στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι

Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι κάτοικοι είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να περιορίσουν την τεράστια πυρκαγιά. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε στο OPEN πως τα εναέρια μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν καθώς δεν υπάρχει ορατότητα λόγω των καπνών.

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβλήθηκαν ώστε να μην μπουν οι φλόγες σε χωριά της Ιστιαίας, με το απειλητικότερο μέτωπο για πολλές ώρες να είναι στις Γούβες.

3233861.jpg
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Οι κάτοικοι προσπάθησαν να σώσουν όπως – όπως όπως μπορούν, και όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ethnos.gr Κώστας Ασημακόπουλος, οι φλόγες βρέθηκαν στις παρυφές του χωριού και έκαψαν σπίτια καθώς επίσης και το γυμνάσιο του χωριού. Σκαπτικά μηχανήματα δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, με τα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN να είναι συγκλονιστικά.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.