ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λύση σε τρία στάδια για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών

1 min read

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Η οικονομική ανάπτυξη που επιδιώκει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την επίλυση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, ο οποίος κάνει λόγο για σχέδιο που θα υπολοιηθεί σε τρις φάσεις.

Όπως αναφέρει, πρωταρχικός στόχος είναι να επιτευχθούν η ευρωστία και η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη σε αυτές καταθετών και επενδυτών. Παράλληλα, η επίτευξη αυτού του στόχου θα δώσει την δυνατότητα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παράσχουν χρηματοδότηση στην πραγματική οικονομία, κάτι που σήμερα είναι δύσκολο με βάρη ύψους 80 δισ. ευρώ από τα «κόκκινα» δάνεια.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαββό, το υπουργείο Οικονομικών θα προωθήσει τόσο το σχέδιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότηας (ΤΧΣ), όσο και το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, η λύση του προβλήματος περνά μέσα από τα εξής τρία στάδια:

– Πρώτον, τη συνέχιση των προσπαθειών των διοικήσεων των τραπεζών για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους.

– Δεύτερον, στην ενεργοποίηση του συστήματος εγγυήσεως περιουσιακών στοιχείων (Asset Protection Scheme), το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης και θα τεθεί στη διάθεση των τραπεζών το φθινόπωρο.

– Τρίτον, την εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος.

  • Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.