ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λουτράκι: 400 οικογένειες δεν έχουν πρόσβαση στο νερό

1 min read

«Το πραγματικό πρόβλημα είναι η παντελής στέρηση ενός φυσικού αγαθού και είδους πρώτης ανάγκης, όπως το νερό και όχι η ένταση που δημιουργήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο» επισημαίνουν οι κάτοικοι

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν κάτοικοι του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ιδιωτικές γεωτρήσεις ή παροχή  ύδρευσης από την ΔΕΥΑΛΠ αν και πληρούν όπως υποστηρίζουν τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Με αφορμή την μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε κατοίκους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, στο Λουτράκι, όταν δημότες ήρθαν στα χέρια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τις ιδιωτικές γεωτρήσεις, οι κάτοικοι απέστειλαν σε μέσα ενημέρωσης μια επιστολή διαμαρτυρίας απολογούμενοι μεν για τα δυσάρεστα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, επισημαίνοντας δε για πολλοστή φορά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 400 οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση στο νερό.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν στην επιστολή τους: «Οι κάτοικοι, των οποίων το αίτημα συζητείτο στην συνεδρίαση της 21.02.2018 του  Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ.Θεοδώρων, με λύπη τους διαπίστωσαν ότι το θέμα που επικράτησε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης ήταν ένα ατυχές γεγονός που διαδραματίστηκε μεταξύ κατοίκων, δίδοντας εσφαλμένη εικόνα επί του πραγματικού προβλήματος που δεν ήταν η διαμάχη μεταξύ κατοίκων, αλλά ο αποκλεισμός της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου,να έχουν πρόσβαση στην παροχή νερού.

Δυστυχώς, η όξυνση που επικράτησε μεταξύ ανθρώπων που έχουν το ίδιο πρόβλημα και την ιδία αγανάκτηση για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους, δηλαδή να μην έχουν νερό στις νομίμως υφιστάμενες κατοικίες τους, εκδηλώθηκε με λάθος τρόπο.

Η αλήθεια είναι, ότι μια κυρία εκφράζοντας την δίκαια αγανάκτηση της για την αναβολή της συζήτησης του θέματος και την άρνηση του Προεδρείου να δώσει τον λόγο στους πολίτες , δημιούργησε πρόβλημα διακοπής της συνεδρίασης που δεν ήταν το ζητούμενο για όλους τους υπόλοιπους, οι οποίοι ήθελαν συντεταγμένα να ακουστεί η άποψη τους και να μη δοθεί αφορμή για ακύρωση της διαδικασίας. Έτσι οξυνθήκαν  τα πνεύματα και είχαμε το ατυχέςγεγονός.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο πλήρης αποκλεισμός και η παντελής στέρηση ενός φυσικού αγαθού και είδους πρώτης ανάγκης ,όπως το νερό, που δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και που το Σύνταγμα ορίζει, ότι ως πρώτιστο αγαθό κοινής ωφέλειας πρέπει να διατίθεται χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις και που η Πολιτεία, εν προκειμένω ο Δήμος, οφείλει να το διαθέτει σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι εκάστοτε νόμοι του Κράτους.

Έχουν μείνει 350-400 κατοικίες δηλαδή οικογένειες, που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης όπως οι υπόλοιπες της περιοχής, σε ιδιωτικές γεωτρήσεις ή παροχή  ύδρευσης από την ΔΕΥΑΛΠ αν και έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις, αναγκαζόμενοι χρόνια τώρα, να αγοράζουν ακριβά το φυσικό αυτό αγαθό από ιδιώτες βυτιοφορείς, οι οποίοι το αγοράζουν από το Δήμο.
Αυτές οι συστηματικές διακρίσεις, είναι που οδηγούν τους κατοίκους σε καταστάσεις με τα ανωτέρω αποτελέσματα, λόγω της απόγνωσης και αγανάκτησης τους».

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.