ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λουκασένκο: «Δεν έχουμε χρόνο για αστεία – Ρωσικά Tu-160 προσγειώθηκαν στην Λευκορωσία»

1 min read

Επιδεινώνεται σταθερά και ανησυχητικά η κατάσταση στην ανατολική Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε σήμερα ότι συμφωνήθηκε με τη Ρωσία να μετέχουν και ρωσικές δυνάμεις στη φύλαξη των λευκορωσικών συνόρων ενώ αποκάλυψε παράλληλα ότι ρωσικά βομβαρδιστικά που μπορούν να φέρουν πυρηνικά όπλα πραγματοποίησαν ασκήσεις εντός του λευκορωσικού εναέριου χώρου.

Οι ρωσικές και οι λευκορωσικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν κοινές περιπολίες «μάχης» κατά μήκος των συνόρων της Λευκορωσίας  με την Πολωνία, σύμφωνα με συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Μόσχας και Μινσκ  όπως ανέφερε το προεδρικό γραφείο Τύπου του Αλεξάντερ Λουκασένκο,.

Ο Λουκασένκο είπε ότι είχε συζητήσει αυτό το θέμα με τον Ρώσο πρόεδρο.

«Όπως έχουμε συμφωνήσει με την Ρωσία, τα δυτικά και νότια σύνορα της χώρας μας θα φυλάσσονται από κοινού με ρωσικές δυνάμεις.

Αυτός ο δακτύλιος γύρω από τα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία και την Ουκρανία πρέπει να παρακολουθείται από Ρώσους και Λευκορώσους στρατιωτικούς», είπε ο Λουκασένκο σε κυβερνητική συνεδρίαση.

«Συμφωνήσαμε με την Ρωσία σε αυτό. Δεν υπάρχει χρόνος για αστεία. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή εκεί. Το πιο σοβαρό είναι ότι έχουν απομακρυνθεί από τις συμφωνίες. Δεν ξέρουμε τι θέλουν», είπε ο Λουκασένκο.

Όπως ακόμη είπε ο πρόεδρος της Λυκορωσίας: «οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι πρέπει να ελέγξουν από κοινού αυτήν την κατάσταση».

«Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά στάλθηκαν στην Λευκορωσία την Πέμπτη»

«Πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς την κατάσταση στα σύνορα. Αφήστε τους να ουρλιάζουν και να κλαίνε. Ναι, αυτά είναι βομβαρδιστικά ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα. Αλλά δεν έχουμε άλλη διέξοδο. Πρέπει να δούμε τι κάνουν εκεί έξω», είπε ακόμη ο Λουκασένκο.

https://twitter.com/ASBMilitary/status/1458851573908520960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1458851573908520960%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.defencenet.gr%2Fasfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2F912583_loykasenko-den-ehoyme-hrono-gia-asteia-rosika-tu-160

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε την Πέμπτη ότι δύο ρωσικά βομβαρδιστικά που μεταφέρουν στρατηγικούς πυραύλους Tu-160 πραγματοποίησαν ασκήσεις  στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένου προσομοιωμένου βομβαρδισμού σε πεδίο βολής.

Το υπουργείο εξέδωσε επίσης ανακοίνωση  επισημαίνοντας την μη φιλική συμπεριφορά της Πολωνίας καθώς οι πολωνικές αρχές συγκέντρωσαν 15.000 στρατιώτες, τεθωρακισμένα και α/α συστήματα  στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.