ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λουγκάνσκ τέλος! – “Ιστορική Ημέρα” για την Ρωσία: Ο ρωσικός Στρατός μπήκε στην Zolote και πάτησε Lisichansk – 7.000 Ουκρανοί εγκλωβισμένοι!

1 min read

Για “Ιστορική Ημέρα” κάνουν λόγο Ρώσοι αναλυτές καθώς οι ρωσικές και συμμαχικές τους δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Zolote, καταλαμβάνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλον, φτάνοντας στο προάστιο του Lysichansk απέχοντας μόλις 9 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Αυτό σημαίνει ότι το Λουγκάνσκ φτάνει στο τέλος του. Επί της ουσίας δεν υπάρχει ουκρανικός άξονας αντίστασης παρά μόνο πολιορκημένοι και εγκλωβισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες.

Οι Ρώσοι μιλούν για 2.000 εγκλώβισμένους Ουκρανούς στον “θύλακα” Ζολότε-Γκόρσκι ” και περίπου 4-5.000 στο Lysichansk .

Νωρίτερα, ο ρωσικός Στρατός πήρε τον έλεγχο του τελευταίου και μοναδικού οδικού άξονα Artemovsk-Seversk-Lysichansk πράγμα που σημαίνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εγκλωβίστηκαν.

Οι Ουκρανοί προχώρησαν σε μια τελευταία απόπειρα να σπάσουν τον εγκλωβισμό στο Lisichansk. Ακολούθησε μάχη η οποία κράτησε μιάμιση ώρα.

Οι Ρώσοι έριξαν ότι είχαν, πυροβολικό, πεζικό, άρματα μάχης, Αεροπορία με συνέπεια οι Ουκρανοί να οδηγηθούν πίσω στις θέσεις τους.

Δείτε βίντεο

Μπήκαν στην Zolote οι ρωσικές δυνάμεις!

Τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στη συνοικία Karbonit της πόλης Zolote και έφτασαν επίσης στα περίχωρα του Lisichansk.

Νωρίτερα, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις είχαν εγκλωβίσει τις ουκρανικές δυνάμεις στον “θύλακα” “Γκόρσκι -Ζolote”. Οι Ουκρανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο Γκόρσκι σηκώθηκαν και έφυγαν αφήνοντας πίσω τους και αβοήθητους τους συμπολεμιστές στο Zolote.

Περίπου 2.000 Ουκρανοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Zolote χωρίς διέξοδο διαφυγής. Ταυτόχρονα, έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα βίντεο με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν καταλάβει τα αμυντικά οχυρά των Ουκρανών.

Οι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί υπέστησαν σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό. Οι επιζώντες κατέφυγαν προς τα βόρεια, αφήνοντας όπλα και πυρομαχικά στις θέσεις τους.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, οι απώλειες των Ουκρανών μαχητών ανέρχονται σε περίπου 800 νεκρούς και τραυματίες. Μεγάλος είναι ο αριθμός των αιχμαλώτων.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές μιλούν για μεγάλες ουκρανικές απώλειες ειδικά στην περιοχή Orekhovo. Το Orekhovo είναι βασικός κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση.

Δείτε βίντεο

Στο Lisichansk οι Ρώσοι – Κατέλαβαν την Belaya Gora

Τα ρωσικά στρατεύματα, μαζί με μονάδες της Ρεπουμπλικανικής Λαϊκής Πολιτοφυλακής, επέκτειναν την περιοχή των εδαφών που έχουν καταλάβει στην περιοχή του χωριού Toshkovka. Αφού πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκαθάρισης σε αυτόν τον οικισμό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνέχισαν την επίθεσή τους προς το Λισιτσάνσκ, εισερχόμενοι στον οικισμό Belaya Gora.

Αυτό είναι το πλησιέστερο νοτιοανατολικό προάστιο του Lisichansk. Το Belaya Gora είναι σημαντικός λόφος και βρίσκεται στη δεξιά όχθη του Seversky Donets.

Η επέκταση του προγεφυρώματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας νοτιοανατολικά του Lisichansk καθιστά δυνατό τον έλεγχο δεκάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους, συμπεριλαμβανομένων των εδαφών τόσο της περιοχής Toshkovka όσο και των οικισμών Chikhirovo και Klokolovo.

Ανάμεσα στα τρόπαια των ρωσικών στρατευμάτων στον οικισμό Belaya Gora είναι φορητά όπλα, βαριά πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και δεκάδες κιβώτια πυρομαχικών.

Η κατάσταση για τον Ουκρανία στο Lisichansk είναι κρίσιμη. Οι διαδρομές ανεφοδιασμού από το Artyomovsk (Bakhmut) έχουν ήδη κοπεί, όπως και ο δρόμος από το Seversk .

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι ακόμη και τα τοπικά νοσοκομεία δεν είναι πλέον φυσικά σε θέση να παρέχουν έγκαιρη ιατρική περίθαλψη σε τραυματίες στρατιώτες του Κιέβου.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.