ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λοιμωξιολόγος Δημ. Χατζηγεωργίου Το εμβόλιο αργεί, πιο κοντά μια αποτελεσματική θεραπεία

1 min read

Ο  λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά την άμεση παραγωγή ενός αποτελεσματικού εμβολίου τονίζοντας ότι θα χρειαστούν επιπλέον μελέτες και ακόμη περισσότερος χρόνο γι’ αυτό. 


Όμως ήταν αισιόδοξος για την παρασκευή αποτελεσματικής θεραπείας τους επόμενους μήνες και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ή αρχές του φθινοπώρου όπως είπε, οπότε και εκτιμά ότι θα έχει βρεθεί σίγουρα μια αποτελεσματική θεραπεία.

Η χρήση κλιματιστικών θα πρέπει να γίνεται όσο το δυνατό με «φρέσκο» αέρα.

Αναφερόμενος στα κλιματιστικά τόνισε πως τα συστήματα κεντρικού κλιματισμού «όταν πρέπει οπωσδήποτε να λειτουργήσουν ο αέρας θα πρέπει να διοχετεύεται μέσα στο χώρο να είναι κατά το δυνατό φρέσκος αέρας και να μην γίνεται ανακύκλωση του». Αναφερόμενος στα οικιακά κλιματιστικά είπε να μην τα χρησιμοποιούμε αν αυτό δεν είναι απόλυτα απαραίτητο. «Αν πρέπει απαραίτητα να τα χρησιμοποιήσουμε, να γίνεται χρήση έχοντας ανοιχτό κάποιο παράθυρο ώστε να ανανεώνεται ο αέρας στο χώρο». Ο καθαρισμός τους όπως τόνισε θα πρέπει να γίνεται περισσότερο από μια φορά το χρόνο και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας. «Τα κλιματιστικά που έχουμε στο σπίτι μας δεν είναι επικίνδυνα, ιδίως αν δεν είχαμε κρούσμα κορωνοϊού στο περιβάλλον» επισήμανε. Μιλώντας για τον συγχρωτισμό στις παραλίες, εξήγησε ότι «όσος περισσότερος κόσμος μαζεύεται σε μία παραλία τόσο περισσότερο αυξάνονται ο κίνδυνος, γι’ αυτό θα πρέπει ακόμα και στην παραλία και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους να τηρούνται τα 2 μέτρα απόσταση μεταξύ μας».

Μόλις 0,05%, το ποσοστό όσων νόσησαν από κορωνοϊό στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο ίδιος μιλώντας για την επιδημία του κορωνοϊού και Ένοπλες Δυνάμεις είπε ότι από πολύ νωρίς «είχαν ληφθεί μέτρα που μπορεί κάποιοι τα χαρακτήρισαν αυστηρά, υπερβολικά, αλλά αυτά συνέβαλαν ώστε το ποσοστό των στρατιωτικών που πέρασαν ελαφρά τη νόσο ή νοσηλεύτηκαν να είναι μόλις 0,05%, ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό». Αυτό όπως είπε δείχνει ότι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια των ανθρώπων που υπηρετούν σε αυτές ενώ ο κος Χατζηγεωργίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αναβολή άσκησης, εξήγησε ότι επειδή αυτή την εβδομάδα έγινε η αρχή άρσης των μέτρων στην κοινωνία «θέλαμε να δούμε πως θα εξελιχθεί και για λόγους καθαρά πρόληψης είπαμε να μη γίνει η συγκεκριμένη άσκηση» . Αναφερόμενος σε όσους διστάζουν να πάνε στο νοσοκομείο για άλλο ζήτημα υγείας, λόγω κορωνοϊού, είπε: «Δεν θα θέλαμε οι άνθρωποι που έχουν πραγματικό πρόβλημα υγείας να στερηθούν υπηρεσίες του νοσοκομείου υπό τον φόβο ότι θα μολυνθούν από τον κορωνοϊό. Να πούμε όταν έχεις πρόβλημα υγείας να πηγαίνεις στο νοσοκομείο και να μην περιμένεις άλλου είδους βοήθεια».

Ογδόντα επτά ασθενείς βγήκαν από τη Μ.Ε.Θ. Κανένας νέος θάνατος μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

O Δημήτρης Χατζηγεωργίου ανακοίνωσε σήμερα 6 νέα κρούσματα, στη χώρα μας. Όπως ανέφερε, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας έφθασε τους 2.716 εκ των οποίων το 55% αφορά άνδρες. Από τα κρούσματα, 603 σχετίζονται με ταξίδι και 1.364 με ήδη γνωστό κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 30 με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Από τους διασωληνωμένους, 10 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το τελευταία 24ωρο δεν καταγράφηκε νέος θάνατος με τον αριθμό των νεκρών να παραμένει στους 151 με μέσο όρο ηλικίας τα 75 έτη, εκ των οποίων οι 40 ήταν γυναίκες. Ογδόντα επτά ασθενείς βγήκαν από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.