ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Lockdown Την Τετάρτη η συνεδρίαση των ειδικών Τα σενάρια για το άνοιγμα αγοράς και σχολείων

1 min read

Οι ειδικοί θα εξετάσουν όλα τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, ενώ στο τραπέζι θα μπει η άρση κάποιων περιορισμών. Συνεχίζεται η πίεση στο ΕΣΥ. Στο “κόκκινο” ο αριθμός των διασωληνωμένων.

Ηπρώτη συνεδρίαση θα είναι αυτή των επιδημιολόγων, οι οποίοι αύριο Τετάρτη, θα αξιολογήσουν την κατάσταση στην επικράτεια, όπου παρατηρούνται μεγάλες ανισότητες στο ιικό φορτίο. Στη συνέχεια οι λοιμωξιολόγοι θα κληθούν να λάβουν τις αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Όποιες αλλαγές προταθούν προς την κυβέρνηση και αποφασιστούν, αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή το αργότερο.

Τα βασικό σενάριο θέλει το λιανεμπόριο να ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου και μία εβδομάδα μετά, στις 12 Απριλίου, να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1. Ο λόγος είναι ότι, αφενός οι ειδικοί θέλουν να αποφύγουν μαζική κινητικότητα και αφετέρου τα self test, στα οποία θα υποβάλλονται μία φορά την εβδομάδα οι μαθητές, δεν αναμένονται στα φαρμακεία την επόμενη εβδομάδα, παρά το ότι η διαδικασία για τη διάθεσή τους προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Σε ότι αφορά το άνοιγμα της αγοράς, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα ανοίξουν σε πρώτη φάση μόνο τα μικρά καταστήματα και σε δεύτερη πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, αυτό που φαίνεται να απελευθερώνεται από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Οι μετακινήσεις από νομό σε νομό μπαίνουν πάλι στην άκρη, χωρίς ακόμα να μπορεί κανείς να πει αν θα επιτραπούν πριν ή μετά το Πάσχα. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αρ. Πελώνη, είπε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να ανοίξουν το λιανεμπόριο και τα σχολεία (με πρώτα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια). «Το Ε.Σ.Υ. αντέχει», είπε η Αριστοτελία Πελώνη, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικό σημάδι τη μείωση των εισαγωγών. Εξήγησε πως η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων αντικατοπτρίζει την επιδημιολογική εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων. Θέλουμε να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, να δοθούν “ανάσες” στην κοινωνία και να επιτραπούν δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Διαχώρισε το πράσινο φως στις διαδημοτικές μετακινήσεις από τις μετακινήσεις από νομό σε νομό, εξηγώντας πως είναι νωρίς ακόμα για αυτές, όπως και για την επέκταση του ωραρίου κυκλοφορίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα της εστίασης, εκτίμησε πως θα εξεταστεί μετά τα μέσα Απριλίου, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Γεωργιάδης στον realfm: Το λιανικό εμπόριο δεν αντέχει άλλο κλειστό – Στόχος μας ό,τι ανοίξει να μην κλείσει ξανά

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον realfm 97,8, αναφέρθηκε στο σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα λέγοντας ότι “εγώ δεν λέω ημερομηνίες, είμαι πολύ προσεκτικός, γιατί αυτό θα αποφασιστεί μέσα στην εβδομάδα, μένει να δούμε την τάση. Ξέρετε, η τάση της πανδημίας τις τελευταίες τρεις- τέσσερις ημέρες ήταν μια μικρή μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Δεν ξέρω αν αυτό θα συνεχιστεί. Δεν είμαι προφήτης, δεν μπορώ να σας πω τι θα γίνει. Εάν υποτεθεί ότι η τάση της μείωσης συνεχιστεί, τότε θα μπορούμε λίγο γρηγορότερα να πάμε σε άνοιγμα του λιανεμπορίου. Το άνοιγμα αυτό θα γίνει με το sms που έχουμε ανακοινώσει και με έναν χρονικό περιορισμό για να μην γυρνάει κανείς γύρω – γύρω άπειρες ώρες. Θα προστεθούν και τα self test για να τα έχουν σε χρήση και οι πελάτες και οι υπάλληλοι, ώστε να είναι πιο ασφαλής η προσέλευση και η συναλλαγή και θα προχωρήσουμε”.

“Το λιανικό εμπόριο δεν αντέχει άλλο να είναι κλειστό. Άρα είναι απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα να ανοίξει το λιανικό εμπόριο” υπογράμμισε.

Αυξάνονται οι διασωληνωμένοι 

Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει μεγάλη με τους διασωληνωμένους να έχουν φτάσει τους 738, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην ενημέρωση της Δευτέρας. Τα κρούσματα ήταν 1.724, ενώ 65 ασθενείς κατέληξαν.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.724, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 255.755 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.162 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.945 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 738 (63.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.677 ασθενείς. Οι εισαγωγές1 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 456 (ημερήσια μεταβολή +8.06%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 447 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.