ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

lockdown Τι δείχνει ο αριθμός κρουσμάτων Οι εκτιμήσεις των ειδικώ

1 min read

Για παράταση του lockdown έκανε λόγο ο επιδημιολόγος, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρέπει να βιαστούμε όπως το καλοκαίρι.

«Φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων, είναι κάτι ιδιαιτέρα σημαντικό… Η αντανάκλαση όμως αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις, και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή, μην το κομποδένουμε» ξεκαθάρισε ο επιδημιολόγος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.  

«Τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι κανένας έβλεπε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε ‘’όλα καλά’’ όπως το κάναμε το καλοκαίρι να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση» δήλωσε. 

Όπως εξήγησε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση, και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων.

«Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες» ανέφερε, χαρακτηρίζοντας ως άκαιρη τη συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. 

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα. Θα το δούμε πόσο θα διαφέρουν» ξεκαθάρισε.

Στο MEGA μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας, τονίζοντας κάποια πρώτα θετικά μηνύματα από τις μετρήσεις στα λύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Δημόπουλος αναφερόμενος στα στοιχεία από τις καθημερινές μετρήσεις του ιού στα λύματα, όπου υπάρχει συγκροτημένη προσπάθεια τόσο από το ΕΚΠΑ όσο και το ΑΠΘ, τόνισε ότι οι ειδικοί επιστήμονες έχουν αναφέρει ότι εδώ και μια εβδομάδα υπάρχει μια μείωση στον αριθμό του ιικού φορτίου.

«Υπάρχει σταθεροποίηση εδώ και δύο μέρες, αλλά είναι σταδιακή και δεν αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πέλλα, που είναι ακόμα σε  δύσκολη θέση. Υπάρχει μία αχτίδα ελπίδας, αλλά είναι ακόμα μακριά», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η Ματίνα Παγώνη.

Ερωτηθείσα για το στόχο που θα φέρει την άρση της καραντίνας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε το ότι είναι «αδύνατο να φτάσουμε στα 500 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου» και σημειώνοντας πως είναι αδύνατο να εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα,

«θα πάμε μία με δύο εβδομάδες πίσω», όσο αφορά στην άρση του lockdown. Ξεκαθάρισε όμως ότι, «ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων θα αργήσει, γιατί αναφέρεται σε δυο εβδομάδες πίσω».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, εξέφρασε την άποψη ότι, «αν ο στόχος μας είναι να πάμε στο 500, η κίνηση γονιών και παππούδων που πάνε τα παιδιά στο σχολείο,  θέλει σκέψη» και πρότεινε το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων μετά τα Χριστούγεννα, ώστε στις γιορτές «να ανοίξει η αγορά.  Όμως, με τις μάσκες μας, τις αποστάσεις και μεγάλη προσοχή».

«Ο καθένας να συνειδητοποιήσει σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα μας και να σκεφτεί τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία κι ας αποφασίσει ο καθένας πώς θα πράξει», τόνισε η Μ.Παγώνη.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.