ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Lockdown μέχρι το Πάσχα! Ξεχάστε Απόκριες, 25η Μαρτίου και μετακινήσεις εκτός νομού

1 min read

Οι καταγραφές του ΕΟΔΥ όπως έχουν τονίσει κατά καιρούς ειδικοί όπως η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, δεν είναι επαρκείς για να δείξουν την πραγματική εικόνα της πανδημίας στη χώρα. Μετά από τη μικρή μείωση κρουσμάτων τον μήνα που πέρασε, δόθηκε η εντύπωση ότι πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της υγειονομικής κρίσης που σε συνδυασμό με λανθασμένες κινήσεις της κυβέρνησης έχει κατακερματίσει την κοινωνία και την οικονομία.

Κι ενώ στο Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία για πιο αυστηρά μέτρα και lockdown τύπου Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, προειδοποίησε ότι σήμερα θα ανακοινωθεί έκρηξη κρουσμάτων: «Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα».

Ανησυχία για τα επιδημιολογιικά δεδομένα στην Αττική

Η κυβέρνηση έκλεισε ξανά άρον άρον το λιανεμπόριο και επανέφερε τη μέθοδο click away, τη στιγμή που όλοι πλέον μιλούν για τον κίνδυνο του τρίτου κύματος της πανδημίας με τον οποίο πλέον είμαστε αντιμέτωποι ενώ ταυτόχρονα υπάρχει έντονη ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΟΔΥ, ο δείκτη μεταδοτικότητας RT βρίσκεται στο 1.01 για την Αττική, κάτι που προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στους ειδικούς αλλά και στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ το οποίο πλέον φορτίζεται και με τους εμβολιασμούς.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, φέτος δεν πρόκειται να γιορτάσουμε την περίοδο των Αποκρεών, ούτε την 25η Μαρτίου, αλλά ούτε και το Πάσχα. Κι ενώ στην αρχή είχε μείνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για το άνοιγμα της εστίασης την Καθαρά Δευτέρα, με αυτά τα δεδομένα, μάλλον αυτό είναι αδύνατον.

Χαρδαλιάς: «Πάσχα δεν θα κάνουμε ούτε φέτος»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στον AΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ξεκαθάρισε ότι ούτε φέτος θα κάνουμε Πάσχα: «Πάσχα δεν θα κάνουμε όπως είχαμε μάθει ούτε φέτος», αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα μέτρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε ισχύ. Απαντώντας στην ερώτηση για την επαναλειτουργία της εστίασης, ο ίδιος έκανε λόγο άνοιγμα σε εξωτερικούς χώρους, πιθανότατα και πριν ανοίξουν τα γυμναστήρια.

Παγώνη: «Ούτε Απόκριες ούτε Πάσχα»

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι δεν θα κάνουμε Απόκριες όμως θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες. «Απόκριες δε θα κάνουμε, αλλά μάσκες θα φοράμε. Θα είναι σαν να κάνουμε Απόκριες. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες πόσο θα κρατηθούν τα μέτρα. Είναι δύσκολες μέρες, το ξέρουμε όλοι».  Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξή της πρόσθεσε: «Δεν θα κάνουμε Πάσχα. Με τη μείωση των εμβολίων και αυτόν τον αριθμό των εμβολιασμών, πώς θα κάνουμε Πάσχα χωρίς μέτρα; Η χαλάρωση θα είναι να παραγγείλουμε ένα αρνί ή να ψήσουμε με την οικογένεια στη βεράντα και να καθίσουμε να το φάμε ακούγοντας μουσική» ξεκαθάρισε.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.