ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
19 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Lockdown: Με ανακριβή στοιχεία η κυβέρνηση προχωράει στην παράταση του – Το «παιχνίδι» με τις ΜΕΘ και τα κρούσματα

1 min read

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown στην Αττική από την κυβέρνηση. 

Μία παράταση που βασίζεται -σύμφωνα με όσα λένε- στην αύξηση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά και στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. 

Παρόλα αυτά όπως σας αποκαλύψαμε στο pronews.gr η αύξηση οφείλεται στο ότι έγιναν πολλά τεστ (55.543), κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια επιβάρυνση του ιικού φορτίου, ούτε πως ξαφνικά υπήρξε κάποια έξαρση της πανδημίας. 

Αντιθέτως η αύξηση έγινε γιατί αποφασίστηκε να γίνουν πολλά τεστ, όπως πολλά τεστ έγιναν και χθες, καθώς έγιναν 49.215 τεστ και ανακοινώθηκαν στη συνέχεια 1.914 κρούσματα. 

Ουσιαστικά η κυβέρνηση παρουσιάζει -«μαγειρεύοντας τα τεστ- μία τελείως διαφορετική εικόνα από την πραγματική, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί το lockdown. 

Παρόμοια «κόλπα» γίνονται και με τις ΜΕΘ, όπως σας είχαμε αποκαλύψει στο newskamatero.eu, τα στοιχεία που παρουσιάζει το υπουργείο Υγείας είναι απολύτως ανακριβή, καθώς ξαφνικά στις 17 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως έχουμε 656 ΜΕΘ Covid, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει 748 και στις 23 Νοεμβρίου 687. 

Δηλαδή άλλα ντ’ άλλων στοιχεία! 

Χθες μάλιστα ο Β.Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό υποστήριξε πως το 90% των ΜΕΘ στην Αττική είναι κατειλημμένες, όταν -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ- οι διασωληνωμένοι είναι 357, οπότε ακόμα και αν πάρουμε το σενάριο που θέλει να έχουμε 656 ΜΕΘ τότε βλέπουμε ότι σχεδόν οι μισές είναι άδειες. 

Είναι περίεργο το πως γίνεται στην Αττική να είναι σχεδόν γεμάτες οι ΜΕΘ, αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι είναι στην Αττική και άρα όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό. 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.