ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

27 Φεβρουαρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

LNA: «Σκοτώθηκαν 21 Τούρκοι στρατιώτες σε αεροπορικό βομβαρδισμό στην Μισράτα της Λιβύης»

1 min read

Σε ένα πολύ σημαντικό πλήγμα κατά των τουρκικών δυνάμεων προχώρησε η Αεροπορία του LNA (στρατηγός Χαφτάρ) στην πόλη της Μισράτα κατά το οποίο σκοτώθηκαν 21 Τούρκοι στρατιώτες.

Το τουρκικό κέντρο διοίκησης προσεβλήθη από μαχητικά MiG-23 και Mirage F.1 τα οποία εξόρμησαν από αεροπορική βάση της Βεγγάζης. Δύο (κατ’αλλες πηγές, τρία) πραγματοποίησαν επιθέσεις με ρουκέτες και κατέστρεψαν το κτήριο στο οποίο βρίσκονταν περί τους 40 Τούρκοι στρατιωτικοί.

Ο στρατηγός Αχμέτ Αλ-Μισμαρί, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση ενώ είπε πως η επιχείρηση ήταν κατά δυνάμεων του ισλαμιστικού και φιλοτουρκικού GNA, που αποτελεί τον «κυβερνητικό» στρατό.

7 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μέσα στην αίθουσα επιχειρήσεων, ενώ οι άλλοι 14 σκοτώθηκαν στα καταλύματα της σχολής Αεροπορίας.

Κάνοντας μάλιστα και τον συνολικό απολογισμό των απωλειών του τουρκικού Στρατού στην Λιβύη είπε ότι είναι περισσότερες από 50.

Ο εκπρόσωπος του LNA δήλωσε ότι οι θάνατοι των Σύρων Τουρκμένων (Τουρκόφωνων και εθνικά Τούρκων δηλαδή) μισθοφόρων στη Λιβύη, αυξήθηκαν σε 500 την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι οι πολιτοφυλακές του Σαράζ, τους προωθούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ιδιαίτερα στην ανατολική Μισράτα και την περιοχή της πρωτεύουσας Τρίπολη.

Δημοσίευση στα Social Media