ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λιβύη: «Ο Ντμπεϊμπά δεν θέλει εκλογές Ψάχνει τρόπο να παραμείνει στην εξουσία»

1 min read

O επικεφαλής της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU), Αμπντέλ Χαμίντι Ντμπεϊμπά, δεν θέλει να οδηγήσει τη Λιβύη σε εκλογές, ενώ επιδιώκει να παραμείνει στην εξουσία.

Αυτό δήλωσε ένα μέλος του Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF), ο Ahmed Al-Sharkasi, υποστηρίζοντας ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός αναζητά μια συμφωνία παράτασης της κυβέρνησής του.

Το LPDF, είναι ένα συμβούλιο που αποτελείται από εκπρόσωπους των κοινοτήτων της Λιβύης και διορίσθηκε υπό την αιγίδα της αποστολής του ΟΗΕ για τη Λιβύη το 2020.  «Αυτός ο άνθρωπος βγαίνει και ζητάει παράταση και δημοψήφισμα», δήλωσε ο Al-Sharkasi.

«Υπάρχει κανείς πεπεισμένος ότι αγωνίζεται για τις εκλογές; Αυτός ο άνθρωπος παλεύει για την επιβίωση και θέλει να συνάψει μια συμφωνία στην οποία παραμένει μόνος στην εξουσία χωρίς εκπροσώπους, κράτος ή θεσμούς μαζί του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Το μέλος του LPDF συνέχισε: «Θέλει να μείνει και να λέει ψέματα στους ανθρώπους ότι δεν θα υπάρξουν πόλεμοι κατά τη διάρκεια της εξουσίας του, σαν να ήταν παιχνίδι οι τέσσερις πόλεμοι που έγιναν όσο ήταν πρωθυπουργός».

Τη Δευτέρα, ο Ντμπεϊμπά τόνισε ότι «δεν θα παραιτηθεί από την εξουσία παρά μόνο αφού καταρτιστεί ένα σύνταγμα για τη χώρα, ακόμα κι αν χρειαστούν 30 χρόνια».

«Το σύνθημά μας στην παρούσα φάση είναι όχι πόλεμοι και όχι επιστροφή στις μάχες. Θέλουμε να καταλήξουμε σε συναίνεση για το σύνταγμα που θα οδηγήσει σε εκλογές, και όποιος εκλεγεί, θα τον σεβαστούμε και θα του παραδώσουμε την εξουσία», δήλωσε ο Ντμπεϊμπά .

H GNU με έδρα την Τρίπολη, δεν έχει πλέον εκτελεστική εξουσία, αφού έχει λήξει ο χρόνος διακυβέρνησης που ορίστηκε από τον ΟΗΕ, ενώ αποκλειστική αποστολή της είναι να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η κυβέρνηση της Τρίπολης έχει συνάψει μια σειρά συμφωνιών με την Τουρκία που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αλλά και το Διεθνές Δίκαιο.

Πηγή: Libya Review

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.