ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
17 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λιβύη: Μισθοφόροι της Τουρκίας αποχώρησαν εκνευρισμένοι και απλήρωτοι

1 min read

Αραβικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψαν ότι περίπου 120 μισθοφόροι της Τουρκίας αποχώρησαν από τη Λιβύη, στο πλαίσιο επιχείρησης που έχει τεθεί σε εφαρμογή για την απόσυρση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη χώρα, η οποία βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο εκδημοκρατισμού και ομαλότητας.

Μετά το σχηματισμό της προσωρινής κυβέρνησης στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός Ντμπεϊμπά προχώρησε στο σχέδιο απομάκρυνσης μισθοφόρων και στρατιωτικών δυνάμεων τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και μαχητές που υποστηρίζονταν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Asharq Al-Awsat, που εδρεύει στο Λονδίνο, μια ομάδα 120 μισθοφόρων αποχώρησαν αεροπορικών από την Τρίπολη, την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αναπτύσσονται στην πρωτεύουσα για να να ξεκινήσουν περιπολίες.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Λιβύη χαιρέτισε την κίνηση των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων να αποσύρουν σταδιακά τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, μετά την έκκληση του Πρωθυπουργού Ντμπεϊμπά, ωστόσο φαίνεται πως οι μισθοφόροι της Τουρκίας δεν ήταν ικανοποιημένοι.

Οι απλήρωτοι μισθοφόροι και η έκθεση ΟΗΕ

Και αυτό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οφείλεται στο γεγονός ότι μαχητές ήταν απλήρωτοι, αφού δεν είχαν λάβει τις πληρωμές τους για τους τελευταίους μήνες. Την παρουσία τους στην αραβική χώρα, αν και η Άγκυρα την έχει «αποκρύψει» εντούτοις την αποκαλύπτει έκθεση του πάνελ εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Η έκθεση για την παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, η οποία υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κυρώσεων του Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επιβεβαιώνει ότι σειρά χωρών με προεξέχουσα την Τουρκία παραβιάζουν το εμπάργκο στη Λιβύη, τόσο με την παροχή οπλισμού, όσο και με την εκπαίδευση μισθοφόρων και Λίβυων μαχητών, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Η έκθεση που καλύπτει την περίοδο 25 Οκτωβρίου 2019 έως και 24 Ιανουαρίου 2021, τονίζει ότι η Τουρκία παρέχει στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, τόσο μέσω θαλάσσης όσο και μέσω αέρος, ο οποίος μάλιστα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων στο έδαφος και οδήγησε σε στρατιωτικές ήττες τον Στρατάρχη Χαφτάρ.

Επίσης, γίνεται σαφής αναφορά σε αποστολή Σύρων μισθοφόρων, καθώς και σε εκπαίδευση μαχητών από την τουρκική συμβουλευτική εταιρία Sadat.

Με πληροφορίες από: Ahval 

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.