ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

8 Δεκεμβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λιβύη: Κατέθεσε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές ο Στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ

1 min read

Ο στρατιωτικός ηγέτης της Ανατολικής Λιβύης και αρχηγός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπέβαλε υποψηφιότητα για τις ερχόμενες εκλογές του Δεκεμβρίου στη Λιβύη.

Ο Χάφταρ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με ομιλία του που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τηλεόραση.

«Ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου στις προεδρικές εκλογές, όχι επειδή τρέχω πίσω από την εξουσία, αλλά για να οδηγήσω τον λαό μας προς τη δόξα, την πρόοδο και την ευημερία», δήλωσε.

Την είδηση μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο al Arabiya.

Ο Χάφταρ είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την υποψηφιότητά του όταν – όπως σας ενημέρωνε το OnAlert στις 22 Σεπτεμβρίου – ανακοίνωσε πως αποχωρεί επί τρίμηνο από τα καθήκοντά του ως αρχηγού του LNA, καθώς κάτι τέτοιο ορίζει η εκλογική νομοθεσία.

Η προσωρινή αποχώρησή του θα ισχύει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι εκλογές. Λίγο πριν από την «αναστολή» των στρατιωτικών καθηκόντων του είχε εγκριθεί στη Λιβύη ένας αμφιλεγόμενος εκλογικός νόμος που του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία και να επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του εφόσον δεν εκλεγεί.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.