ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

28 Μαρτίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

LIVE – Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία: Το «Perseverance» προσεδαφίστηκε στον «Κόκκινο πλανήτη» – Η πρώτη εικόνα που έστειλε

1 min read

Το διαστημικό ρόβερ της NASA Perseverance προσεδαφίστηκε απόψε στον κρατήρα Jezero του πλανήτη Άρη, περί τις 10:55 μ.μ. ώρα Ελλάδος – Βασικός σκοπός του Perseverance είναι η αναζήτηση πιθανών ιχνών προαιώνιας ζωής στον πλανήτη Άρη.

Το σκάφος εισήλθε στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 20.000 χλμ./ώρα και προσεδαφίστηκε στις 22:56 ώρα Ελλάδος με απόλυτη επιτυχία.

Δείτε live την προσεδάφιση του Perseverance της NASA

Το ειδικά σχεδιασμένο αλεξίπτωτο σε συνδυασμό με τη μηχανικά ελεγχόμενη κάθοδο, θα ελαττώσουν την ταχύτητα του σκάφους στα 3 χιλιόμετρα ανά ώρα, ώστε να ακουμπήσει με ασφάλεια στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.

Κατά τη διάρκεια της απαιτητικής μανούβρας που είναι γνωστή ως «ο ελιγμός του γερανού», τρία καλώδια θα κατεβάζουν το εξάτροχο όχημα όχημα στον Jezero. Το Perseverance φέρει επίσης και το πρώτο αρειανό ελικόπτερο, το Ingenuity. Με αυτό θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά μια ελεγχόμενη πτήση σε άλλον πλανήτη από τη γη.

«Αν είμαστε σίγουροι για κάτι, αυτό είναι πως η προσεδάφιση στον Άρη δεν είναι ποτέ εύκολη», λέει ο υπεύθυνος επικοινωνιών της NASA Marc Etkind.

«Αλλά όντας το πέμπτο ρόβερ της NASA στον Άρη, το Perseverance έχει μία εκπληκτική μηχανική “γενεαλογία” και ομάδα αποστολής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που προσκαλούμε ολόκληρο τον κόσμο να μοιραστεί μαζί μας αυτό το εντυπωσιακό γεγονός».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.