ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Live η ιστορική συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στο Ελσίνκι

1 min read

Mε μισή ώρα καθυστέρηση, σε σχέση με τον προγραμματισμό, προσγειώθηκε πριν από λίγο στο Ελσίνκι, το αεροσκάφος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, για την ιστορική και κρίσιμη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Μια συνάντηση που έχει ήδη λάβει μεγάλη σημασία -πριν καν γίνει- και συγκρίνεται με την πρώτη σύνοδο κορυφής Ρέιγκαν-Γκορμπατσόφ, επί Ψυχρού Πολέμου.

Ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται από χθες στη Φινλανδία, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσγειώθηκε στη μία το μεσημέρι (σ.σ ώρα Ελλάδος), για το ραντεβού που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του πλανήτη.

Τόσο ο Τραμπ όσο και ο Πούτιν έχουν φροντίσει να καλλιεργήσουν κλίμα χαμηλών προσδοκιών ενόψει της συνάντησής τους. Σε ένα μπαράζ… παραληρηματικών tweets νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι το χειρότερο σημείο τους. Το δε Κρεμλίνο, δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ διεμήνυσε ότι δεν περιμένει πολλά…

«Είναι καλό να συναντηθούμε. Πιστεύω στις συναντήσεις», δήλωσε στο CBS ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων, λέγοντας ότι έχει «χαμηλές προσδοκίες».

Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κρατήσει κλειστό το στόμα του ως προς τις δικές του προσδοκίες.

«Η κατάσταση των διμερών σχέσεων είναι πολύ κακή. Πρέπει να αρχίσουμε να τις αποκαθιστούμε», περιορίστηκε να πει ο σύμβουλός του Γιούρι Ουσάκοφ.

Ανεπισήμως, Τραμπ και Πούτιν έχουν συναντηθεί άλλες δύο φορές σε συνόδους κορυφής του ΝΑΤΟ. Στο σημερινό τετ α τετ δεν θα παρίστανται οι σύμβουλοί τους γεγονός που όπως σχολάζει ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ρωσία, Μάικλ ΜακφΦόλ δίνει πόντους στον ισχυρό άνδρα της Ρωσίας.

«Καρφί» από Χίλαρι: Ξέρεις σε ποια ομάδα παίζεις;

«Εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο. Ερώτηση προς τον πρόεδρο Τραμπ πριν συναντήσει τον Πούτιν: Ξέρεις με ποια ομάδα παίζεις; »… Ένα tweet μαχαιριά από τη Χίλαρι Κλίντον. Ήταν η απάντησή της στο παραλήρημα του Τραμπ για τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.