ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λίβανος-Ισραήλ: Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες για την οριοθέτηση ΑΟΖ

1 min read

Αναβλήθηκαν πριν καν αρχίσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στον Λίβανο και το Ισραήλ για τα θαλάσσια σύνορά τους που είχαν προγραμματιστεί για μεθαύριο, Τετάρτη.

Πληροφορίες από πηγή στον τομέα της ασφάλειας του Λιβάνου θέλουν τις συνομιλίες να αναβλήθηκαν γιατί το Ισραήλ απέρριψε τις προτάσεις της άλλης πλευράς.

Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς δήλωσε ότι συμφωνήθηκε με τους Αμερικανούς να αναβληθούν για μερικές εβδομάδες οι συνομιλίες. «Στο ενδιάμεσο διάστημα, θα κάνουν κάποιο πήγαινε-έλα προκειμένου να προετοιμάσουν καλύτερα τον επόμενο γύρο συνομιλιών», δήλωσε στο ραδιόφωνο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Οι Αμερικανοί διαμεσολαβητές, τις επόμενες μέρες, θα έχουν ξεχωριστές επαφές με τις δύο πλευρές όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του Ισραήλ και του Λιβάνου.

Η συμφωνία για τη διεξαγωγή των συνομιλιών ανακοινώθηκε μερικές εβδομάδες αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέτειναν την πίεση στους συμμάχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, επιβάλλοντας κυρώσεις σε υψηλόβαθμο πολιτικό του κυριότερου συμμάχου της, του σιιτικού κόμματος Αμάλ.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν τον Οκτώβριο με αντιπροσωπείες να συναντώνται σε μια βάση του ΟΗΕ στην προσπάθεια να επιλύσουν μια διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορά τους που έχει καθυστερήσει την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη δυνητικά πλούσια σε αέριο περιοχή. Η διαφωνία για τα θαλάσσια σύνορα έχει αποθαρρύνει την πραγματοποίηση εξορυκτικών δραστηριοτήτων για τον εντοπισμό πετρελαίου και αερίου κοντά στη διαφιλονικούμενη γραμμή.

Το Ισραήλ εξορύσσει ήδη αέριο από τεράστια υπεράκτια οικόπεδα αλλά ο Λίβανος δεν έχει ακόμη βρει εκμεταλλεύσιμα εμπορικά αποθέματα αερίου στα δικά του χωρικά ύδατα.

ΠΗΓΗ: pontos-news.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.