ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λινού για την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αττική Αυτά είναι τα μέτρα που δεν πήραμε

1 min read

Η Αθηνά Λινού ανέφερε τα μέτρα που δεν ελήφθησαν έγκαιρα από την Πολιτεία, με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων και η Αττική να μπει στο «κόκκινο».

ΗΑθηνά Λινού μίλησε για τα μέτρα που έπρεπε να είχαν ληφθεί, ώστε να αποφευχθεί η νέα αύξηση κρουσμάτων, που οδήγησε σε νέους περιορισμούς και έβαλε στο «κόκκινο» την Αττική.

Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στο Open και τόνισε πως «ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα διότι κεντρικά μέτρα δεν είχαν παρθεί. Ενώ υπήρχε η τηλεργασία για το 50% των εργαζομένων, ελάχιστα εφαρμόστηκε και η εμπειρία μου ήταν ότι δεν είχε εφαρμοστεί καν στον δημόσιο τομέα και αυτό δείχνει μια άγνοια».

Σύμφωνα με την κα, Λινού δεν πάρθηκαν μέτρα στις συγκοινωνίες, ενώ στο άνοιγμα των σχολείων, δεν τηρήθηκαν στο έπακρο, όπως τα τεστ στους εκπαιδευτικούς. Παρόλα αυτά, χαρακτήρισε θετικό το ότι δεν ανοίγουν τα λύκεια στις κόκκινες περιοχές και αυτό θα πρέπει να εξετάζεται κάθε εβδομάδα.

«Είναι απαραίτητο να αυξηθούν τα τεστ μεταξύ των εκπαιδευτικών που εξ’ ανάγκης βλέπουν πολλά παιδιά. Υπάρχουν χώροι που δεν αξιοποιούνται όπως θέατρα, χώροι του δήμου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Στις οικογένειες, πρέπει να θυμηθούμε την κατάσταση στο πρώτο κύμα που καθαρίζαμε ακόμη και τις σακούλες των τροφίμων», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, σχολίασε τα στοιχεία που υπάρχουν για την μεταδοτικότητα του κορονοϊού στα παιδιά και εάν το άνοιγμα των σχολείων συνεπάγεται και αύξηση στα κρούσματα.

«Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό στο Ό δηλαδή πολύ λιγότερο και το ίδιο ισχύει και για τη μετάδοση από τα παιδιά προς τους ενήλικες. Είναι σημαντικό να ελέγχονται οι εκπαιδευτικοί και για τη δημιουργία εστιών μέσα στα σχολεία. Ό,τι ισχύει για τα λύκεια θα έπρεπε να ισχύει και για τα φροντιστήρια», ξεκαθάρισε η Αθηνά Λινού.

Υπάρχουν μελέτες που έδειξαν ότι όταν τα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο, υπάρχει κίνδυνος να έρθουν σε επαφή με άλλον πληθυσμό και η διασπορά να είναι μεγαλύτερη. Η προσέλευση εκ περιτροπής θα ωφελούσε και η διασπορά σε μεγαλύτερες τάξεις των μαθητών θα ωφελούσε. Έχουμε θέματα ανισότητας, υπάρχει επιβάρυνση σε φτωχότερες γειτονιές, όμως κάθε κρούσμα που αποφεύγουμε είναι ωφέλιμο», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.