ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

22 Σεπτεμβρίου 2023

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κλιμάκωση από Άγκυρα «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα – Θα απαντήσουμε στις επιθετικές κινήσεις της Ελλάδας»

1 min read

Νέες επιθετικές δηλώσεις από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, που σηματοδοτούν ποιοτική κλιμάκωση της τεταμένης κατάστασης μεταξύ των δύο χωρών:

«Η Ελλάδα εξόπλισε ορισμένα νησιά κατά παράβαση των συνθηκώνΑπαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»!

Κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”»!

Ο Ακάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που υιοθετούν προκλητική ρητορική, «νουθετώντας» τους μάλιστα: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό»!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «φόρεσε» – προς στιγμήν – το «διαλλακτικό» προσωπείο, λέγοντας πως «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν», σαν να μην ήταν ο Ερντογάν που εκστόμισε το περίφημο πλέον «Μητσοτάκης γιόκ», κόβοντας κάθε συνομιλία με την Αθήνα.

Στο τακτικό πεδίο, υπάρχει μία κλιμάκωση στην συγκέντρωση των τουρκικών δυνάμεων σε απόσταση μέχρι 100 χλμ. από τα παράλια, ενώ «ύποπτες» κινήσεις καταγράφονται από πλοία του τουρκικού Ναυτικού και αυξημένη κινητικότητα σε βάσεις UAV. 

Το ΓΕΕΘΑ διαβεβαιώνει ότι «Παρακολουθεί τα πάντα»…

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.