ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λιβύη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη

1 min read

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην Τρίπολη και στα προάστιά της εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις, εξαιτίας των οποίων έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες άλλοι την τελευταία εβδομάδα, ανακοίνωσε την Κυριακή (2/9) η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), η οποία αναγνωρίζεται και υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ.

«Λόγω της σοβαρότητας της τρέχουσας κατάστασης και για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, το προεδρικό συμβούλιο κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα Τρίπολη και τα προάστιά της» για την προστασία και τη χορήγηση εγγυήσεων ως προς «την ασφάλεια των πολιτών, της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικών περιουσιών, καθώς και ζωτικής σημασίας θεσμών», ανέφερε η ΚΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Το συμβούλιο απηύθυνε έκκληση να τερματιστούν οι εχθροπραξίες και να τηρηθεί η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνήφθη σε συντονισμό με την αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη.

Μεταξύ των θυμάτων συγκαταλέγονται πολλοί άμαχοι.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρουκέτα έπληξε καταυλισμό εκτοπισμένων στην πρωτεύουσα την Κυριακή, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή. Το Σάββατο, ρουκέτες έπληξαν ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας, κοντά στην πρεσβεία της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, καθώς και εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων σε νότιο προάστιο της πρωτεύουσας. Η κρατική Εθνική Επιχείρηση Πετρελαίου (ΕΕΠ) επιβεβαίωσε ότι χτυπήθηκε μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου ντίζελ.

Από την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι μετά την εξέγερση του 2011, ο έλεγχος της Τρίπολης διεκδικείται από διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις που έχουν σαν στόχο το χρήμα και την εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.