ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λευκορωσία: Μετακινήθηκαν αμερικανικές δυνάμεις κοντά στα σύνορά της με Λιθουανία

1 min read

Την ανησυχία της εξέφρασε η Λευκορωσία για τη μετακίνηση αμερικανικών δυνάμεων σε λιθουανικό στρατόπεδο εκπαίδευσης, το οποίο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Όπως έκανε γνωστό ο Βίκτορ Κρένιν, ένα τάγμα αμερικανικών τανκ μεταφέρεται σε λιθουανικό στρατόπεδο εκπαίδευσης κοντά στα σύνορά τους: «Η μετακίνηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται σε περιοχές που γειτνιάζουν με εμάς. Συγκεκριμένα, το 2ο Τάγμα του 69ου Συντάγματος Τεθωρακισμένων αναπτύσσεται στο χώρο εκπαίδευσης του Παμπράντε, 15 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας».

Ο Λευκορώσος υπουργός Άμυνας είπε, ακόμα, ότι μια παρόμοια ενέργεια είχε γίνει και την άνοιξη, αλλά πρόσθεσε ότι ο αριθμός των εμπλεκομένων στρατευμάτων έχει προκαλέσει ανησυχίες στο Μινσκ: «Το γεγονός ότι περίπου 500 στρατιώτες, 29 άρματα μάχης και 43 οχήματα μάχης Bradley θα βρίσκονται τόσο κοντά στα σύνορά μας δεν μπορεί παρά να μας ανησυχεί».

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ αύξησαν το τελευταίο διάστημα τον αριθμό των αναγνωριστικών πτήσεων που πραγματοποίησε ο στρατός τους κατά μήκος των συνόρων της Λευκορωσίας, όπως κατέληξε ο Βίκτορ Κρένιν.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.