ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
24 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λειτουργία χωρίς Πιστούς δεν γίνεται και δεν μπορεί να είναι… τηλεοπτικό θέαμα!

1 min read

Καθηγητής Χρήστος Γιανναράς κατά της αποφάσεως των Επισκόπων για Σταύρωση και Ανάσταση σε άδειες Εκκλησίες χωρίς πιστούς

Σε περασμένους χρόνους είχε υπάρξει έντονη διαμαρτυρία για την μεταφορά και στην Ελλάδα ενός θεατρικού έργου, του γνωστού Jesus Christ Super Star. Τελικά φαίνεται πως αποφάσισαν και δυστυχώς και με σύμφωνη την γνώμη της Εκκλησίας από το θέατρο να περάσουν στην… τηλεόραση γιατί τι άλλο από αυτό είναι η απόφαση να δεχθεί η Εκκλησία να συμμετέχουν οι πιστοί στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδος τηλεοπτικά! Σχετικά με το ζήτημα αυτό έγραψε ο καθηγητής κ. Χρήστος Γιανναράς:

“Αποδέχθηκαν οι επίσκοποι να απαγορευθεί η συγκρότηση και φανέρωση της Εκκλησίας στην Ευχαριστία, προκειμένου να σωθούν από τον θάνατο οι βαφτισμένοι στον αναστάσιμο θάνατο. Αποδέχθηκαν να διαστραφεί η γιορτή της υπαρκτικής ελευθερίας σε θέαμα και ακρόαμα τηλεοπτικό.”

“Στη ζωή της Εκκλησίας, κάθε σύναξη Ευχαριστίας είναι γιορτή χαράς, γιατί ο θάνατος «πατείται θανάτω» – αν δεν υπάρχει η κοινωνούμενη χαρά, δεν έχει νόημα και η σύναξη. Η πίστη είναι σχέση, σχέση που τη συνιστά η εμπιστοσύνη, εμπιστοσύνη που τη γεννάει ο έρωτας. Ούτε το κήρυγμα, ούτε οι νουθεσίες, ούτε ο νομικισμός της ντιρεχτίβας γεννάνε έρωτα.

Αυτήν την εξόφθαλμη πραγματικότητα μοιάζει να μην μπορεί πια να την αναγνωρίσει η πλειονότητα των επισκόπων της ελλαδικής Εκκλησίας. Ισως είναι φυσιολογικό. Διακόσια τώρα χρόνια στην Ελλάδα, η Εκκλησία είναι υποταγμένη στον ρόλο της «επικρατούσας θρησκείας», επομένως ταυτισμένη με τη νοησιαρχία της κοινής ωφέλειας, τον διδακτισμό της ιδεολογίας, τον νομικισμό της ηθικής αποτελεσματικότητας – δηλαδή με τη θνητότητα ως νομοτέλεια.

Έτσι, αποδέχθηκαν οι επίσκοποι να απαγορευθεί η συγκρότηση και φανέρωση της Εκκλησίας στην Ευχαριστία, προκειμένου να σωθούν από τον θάνατο οι βαφτισμένοι στον αναστάσιμο θάνατο. Αποδέχθηκαν να διαστραφεί η γιορτή της υπαρκτικής ελευθερίας σε θέαμα και ακρόαμα τηλεοπτικό.”

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.