ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λευκός Οίκος: «Ο Μπάιντεν δεν σκόπευε να στείλει μήνυμα ότι η “μικρή εισβολή” θα ήταν αποδεκτή»

1 min read

Η Τζεν Ψάκι διευκρίνισε, την Πέμπτη (20/01), πως «ο Τζο Μπάιντεν δεν σκόπευε να στείλει μήνυμα ότι η “μικρή εισβολή” θα ήταν αποδεκτή», αναφερόμενος στις σχέσεις Ρουσίας και Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεν σκόπευε να στείλει το μήνυμα στη Ρωσία ότι αυτό που αποκάλεσε «μικρή εισβολή» στην Ουκρανία θα ήταν αποδεκτή, δήλωσε την Πέμπτη (20/01) η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο σχετικής τακτικής ενημέρωσης, η Τζεν Ψάκι ερωτηθείσα για το αν η εν λόγω τοποθέτηση του Τζο Μπάιντεν θα σήμαινε πως οι Αμερικανοί δίνουν το «πράσινο φως» για ενδεχόμενη «εισβολή» της Ρωσίας στην Ουκρανία, απάντησε: «Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας ή το μήνυμα που στείλαμε».

Μάλιστα, η Τζεν Ψάκι πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πρόσφατα κυρώσεις κατά αρκετών ατόμων που φέρεται να συνδέονται με ρωσικές εκστρατείες παραπληροφόρησης στην Ουκρανία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απάντησε στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν που έγιναν την Τετάρτη (19/01), τονίζοντας την Πέμπτη (20/01) ότι δεν υπάρχουν «μικρές εισβολές και μικρά έθνη».

Πάντως, όπως διευκρίνισε η Τζεν Ψάκι, ο Τζο Μπάιντεν δεν έχει μιλήσει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν έχει επικοινωνήσει από τότε που έκανε τις προαναφερθείσες δηλώσεις.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.