ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
18 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Λαμία : Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε 37χρονη για παραβίαση υποχρεωτικής καραντίνας

1 min read

Το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ καλείται να καταβάλει 37χρονη, από την ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, που παραβίασε την υποχρεωτική καραντίνα στην οποία βρισκόταν ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού.

Με κοροναϊό ο συζυγός της

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα είχε διαγνωσθεί με κοροναϊό ο σύζυγός της και η ίδια τέθηκε σε καραντίνα μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κοροναϊού αλλά και την τήρηση της καραντίνας, αστυνομικοί του ΑΤ Λαμίας αναζήτησαν χθες Κυριακή το πρωί την 37χρονη στο σπίτι της, αλλά δεν τη βρήκαν.

Σε βάρος της κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και συγκεκριμένα ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Μόλις πριν 10 ημέρες, άλλη γυναίκα στη Λαμία είχε παραβιάσει την καραντίνα θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και της είχε επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Βροχή τα πρόστιμα…

Η αρχή είχε γίνει στις 20 Νοεμβρίου, όταν το 5χιλιαρο είχε επιβληθεί σε 55χρονο στη Σπερχειάδα, ο οποίος είχε βγει πριν τελειώσει η καραντίνα του.

Στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων σε όλη τη χώρα, από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 06:00 του Σαββάτου, είχαν γίνει 66.353 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.789 παραβάσεις, ενώ συνελήφθησαν 21 άτομα.

Στη Θεσσαλία, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφέ-μπαρ-αναψυκτήριο. Επιπλέον, για περιορισμό μετακίνησης στη Στερεά Ελλάδα, επιβλήθηκαν 117 πρόστιμα των 300 ευρώ και 38 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης κ.λπ.

Πηγή: lamiareport.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.