ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Λαγοί» έγιναν από Α.Μεσόγειο τουρκικό Ναυτικό & Αεροπορία μόλις βγήκαν «προς συνάντηση» τα ισραηλινά F-35, F-15 & F-16

1 min read

«Στις τρύπες του» κατέφυγε από τα ξημερώματα σήμερα το τουρκικό Ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν πέταξε «ούτε κουνούπι», ούτε αεροσκάφος, ούτε καν UAV, περιμετρικά της Κύπρου, με τον απόπλου των ισραηλινών πολεμικών πλοίων και την απογείωση των ισραηλινών μαχητικών F-35I, F-15I και F-16 Sufa, με την υποστήριξη τριών ή τεσσάρων εναέριων τάνκερ προς συνάντηση των τουρκικών πολεμικών προκειμένου να απαντήσουν στην εκδίωξη του ερευνητικού πλοίου Bat Galim.

Οπως αναφέρουν πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ «Κανένα τουρκικό εναέριο ή πλωτό μέσο δεν πλησίασαν τα ισραηλινά αεροσκάφη ή πλοία. Ολα τα τουρκικά πλοία από χθες το βράδυ που εκδόθηκαν οι ισραηλινές NOTAM και NAVTEX μπήκαν στους ναυστάθμους, εκτός από μια φρεγάτα που έμεινε κοντά στο πλωτό γεωτρύπανο “Yavuz”.».

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών (είναι σαφές ότι το Τελ Αβίβ έχει θέμα κενού πολιτικής ηγεσίας τραυματισμένο από την έλλειψη σταθερής κυβέρνησης) οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να απαντήσουν στην τουρκική πρόκληση, καθώς διακυβεύεται το πιο σημαντικό στοιχείο της αμυντικής τους πολιτικής: Η αποτρεπτική αξιοπιστία τους.

Γιατί αν σήμερα εκδιώκεται με «τσαμπουκά» ένα απλό ερευνητικό που διεξήγαγε νόμιμη έρευνα αύριο θα βληθεί απροειδοποίητα από το τουρκικό Ναυτικό. Κι εδώ θα αρχίσουν τα προβλήματα του Ισραήλ.

Το πιο σημαντικό είναι ότι προχώρησαν σε κίνηση κατ’ευθείαν επάνω στο τουρκικό γεωτρύπανο, αν πιστέψουμε τις διαρροές από το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας.

Και ότι «έβγαλαν» μαχητικά για τα οποία δεν υπάρχει απάντηση από την Τουρκία: F-15 και F-35. Γιατί καλοί οι τουρκικοί «τσαμπουκάδες», αλλά αν αρχίσουν να πέφτουν «σαν μύγες» τα τουρκικά F-16, το πρόβλημα δεν τα το έχει κανείς άλλος παρά ο Ρ.Τ.Ερντογάν προσωπικά..

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.