ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

19 Οκτωβρίου 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει η Τουρκία: Ετοιμάζει την Κυριακή εκτόξευση ναυτικού πυραύλου στη Ν.Α.Μεσόγειο

1 min read

Να σημειωθεί πως η κορβέτα KINALIADA είναι η πρώτη από την κλάση η οποία έχει εξοπλιστεί με το νέο τουρκικό πύραυλο επιφανείας/εδάφους-επιφανείας καθώς πρόκειται σταδιακά να αντικαταστήσει το σύνολο των βλημάτων harpoon που βρίσκονται στα τουρκικά σκάφη, ενώ πιθανότατα πρόκειται να εξοπλίσει και συστοιχίες πυραύλων στο έδαφος.

Η μέγιστη εμβέλεια του Atmaca ανέρχεται στα 280 με 360 χλμ.(!) ξεπερνά δηλαδή κατά πολύ τόσο την εμβέλεια των Exocet block III (180 χλμ.) όσο φυσικά και των Harpoon (140 χλμ.) που χρησιμοποιεί το ΠΝ, αν και η «αποτελεσματική» ακτίνα δράσης αναφέρεται στα 220χλμ.

Οι Τούρκοι φρόντισαν έτσι να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν πρακτικά ένα βλήμα cruise.

Η καθοδήγησή του γίνεται μέσω INS/GPS για την ενδιάμεση ναυτιλία και ενεργού αισθητήρα ραντάρ για την τελική προσβολή φέροντας ισχυρή πολεμική κεφαλή βάρους 250 χλγρ.

Πρόκειται επομένως για μια εκτόξευση με επιχειρησιακά χαρακτηριστικά που εάν συνδυαστεί με το υπάρχον κλίμα στο Αιγαίο το οποίο μυρίζει κυριολεκτικά μπαρούτι τότε όλοι αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο επέλεξαν οι Τούρκοι τώρα για να κάνουν την εκτόξευση αυτή.

Αυτή άλλωστε έρχεται σε πλήρη σύμπνοια τις και με την πρόσφατη πολεμική απειλή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ότι «την επόμενη φορά αν γίνει κάτι στο Αιγαίο δεν θα είναι ατύχημα.»

Η Άγκυρα πάντως συνέχισε και σήμερα τον πόλεμο των δηλώσεων, αμφισβητώντας -για ακόμη μια φορά- το δικαίωμα των ελληνικών νησιών να έχουν υφαλοκρηπίδα!

Χρησιμοποιώντας προκλητική ρητορική για άλλη μια φορά, ο εκπρόσωπος Χαμί Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα και την Κύπρο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επισήμανε πως το Καστελόριζο και τα ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στην Ανατολία, δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και τόνισε πως η «ρητορική των κυρώσεων» από την πλευρά της ΕΕ, ενισχύει την αποφασιστικότητα της χώρας του.

πηγη pronews

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newskamatero by Newskamatero.