ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

La Repubblica: Η αυστριακή ψήφος καμπανάκι για την Ιταλία

1 min read

La Repubblica: Η αυστριακή ψήφος καμπανάκι για την Ιταλία

«Η αυστριακή ψήφος αποτελεί καμπανάκι για την Ιταλία», σύμφωνα με τον αναλυτή της εφημερίδας La Repubblica και τηλεοπτικό σχολιαστή Μάσσιμο Τζαννίνι.

«Οι εκλογές στην Αυστρία αποδεικνύουν πόσο γελοία είναι η θέση όσων υποστηρίζουν ότι μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, πλέον, δεν υπάρχουν διαφορές. Στην Βιέννη συνέβη κάτι το οποίο επιβεβαιώνει ότι τις δυο αυτές πολιτικές κουλτούρες, τις χωρίζει αβυσσαλέα απόσταση», υπογραμμίζει ο γνωστός Ιταλός σχολιαστής.

«Στην Αυστρία κέρδισε η χειρότερη δυνατή Δεξιά», προσθέτει Τζαννίνι, ο οποίος υπενθυμίζει ότι η Δεξιά του Κουρτς στήριξε το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου για τους πρόσφυγες, μια κίνηση που προκάλεσε την τραγωδία της Ειδομένης». «Παράλληλα, ένα ξενοφοβικό κόμμα, με ακροδεξιά ταυτότητα- εκείνο του Στράχε, θέτει τώρα υποψηφιότητα για να συγκυβερνήσει τη χώρα», υπογραμμίζει ο Ιταλός δημοσιογράφος.

Σύμφωνα με τον Τζαννίνι, «ο επόμενος σταθμός θα είναι η Ιταλία, όπου υπάρχει επίσης μια Δεξιά που θέλει να κερδίσει τις εκλογές, μια Δεξιά η οποία ενώνει τον λαϊκισμό του Μπερλουσκόνι, και την ακραία Λέγκα του Ματτέο Σαλβίνι». Κατά την άποψη του αναλυτή της La Repubblica, η Δεξιά αυτή έχει πραγματικές πιθανότητες να κερδίσει, «υπερισχύοντας του κινήματος Πέντε Αστέρων που δεν θέλει να συμμαχήσει με κανέναν, και μιας Κεντροαριστεράς, η οποία δεν βρίσκει, πλέον, τον τρόπο να ενωθεί, να ξαναδημιουργήσει μια συμμαχία με στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας».

«Η Αυστρία στρίβει δεξιά, και μας δείχνει μια δυσαρέσκεια η οποία αυξάνεται», γράφει στην εφημερίδα Corriere della Sera o γνωστός Ιταλός συγγραφέας Κλάουντιο Μάγκρις. Πιο αναλυτικά προσθέτει:

«Η Αυστρία, τώρα, έχει μολυνθεί από μια δυσαρέσκεια η οποία αυξάνεται και μεταδίδεται, σαν μια επιδημία, σε τόσες χώρες του κόσμου. Μια πραγματικότητα που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε ξένοι στον κόσμο αυτό. Οι σημερινοί νικητές, όμως, δεν είναι πρωταγωνιστές. Είναι ένα φαινόμενο, ένας πυρετός, η επιστροφή του χειρότερου παρελθόντος, το οποίο τρέφεται από τα πιο δραματικά προβλήματα του παρόντος. Είναι ένας καθρέφτης μας, ο οποίος μας δείχνει ένα καθόλου ευχάριστο πρόσωπό μας», γράφει ο Ιταλός διανοούμενος με καταγωγή από την πόλη της Τεργέστης, η οποία μέχρι τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ανήκε στην Αυστρο-Ουγγρική Αυτοκρατορία. Πηγή: ΑΠΕ

 

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.