ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
25 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κυβερνητική δυσαρέσκεια για “αυτοκρατορική ανακοίνωση” του ΓΕΕΘΑ: Το περιστατικό που άναψε φωτιές

1 min read
Κυβερνητική πηγή εξέφρασε  τη δυσφορία της για ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας που εμφανίζει τον Α/ΓΕΕΘΑ ως εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού στην κηδεία του εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη.

Κυβερνητική δυσφορία προσκάλεσε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα, μετά την εξόδιο ακολουθία του υποστράτηγου επί τιμή, εφοπλιστή Ιάκωβου Τσούνη παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας .

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ μετά την κηδεία:

«Τη Δευτέρα 12 Απριλίου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος παρέστη στην ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, στην εξόδιο ακολουθία του Υποστράτηγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη. […] Την εξόδιο ακολουθία τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης…»

«Πρόκειται για "αυτοκρατορική ανακοίνωση" καθώς η ιεραρχία είναι πολύ συγκεκριμένη και δεν περιλαμβάνει τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ μετά τον πρωθυπουργό, πόσο μάλλον ως εκπρόσωπό του», διευκρινίζει η ίδια πηγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέπτεται από το πρωί της Τρίτης τα Ιωάννινα και δεν έχει κληθεί ακόμα να δώσει εξηγήσεις.
  • Όμως το ζήτημα φαίνεται ότι έχει θορυβήσει την κυβέρνηση και σύμφωνα με άλλες πηγές, το ζήτημα θα συζητηθεί μεταξύ του ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.
  • Οι δύο υπουργοί θα συμμετάσχουν από κοινού στην έκτακτη σύνοδο των Υπουργών του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτης μέσω τηλεδιασκέψης, μια μέρα πριν τη συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλουτ Τσαβούσογλου.
Το θέμα δεν αποκλείεται να φτάσει και στη Βουλή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik υπήρξε υπόγεια επαφή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 ώστε να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Άμυνας με σαφείς αναφορές περί πρακτικών που θυμίζουν «σκοτεινές εποχές μακριά από τη Δημοκρατία».

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.