ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
28 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κυβέρνηση υπό προθεσμία, παρά τη θυσία Δημητριάδη – Το ελληνικό Watergate τελειώνει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη

1 min read

To σκάνδαλο των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης είναι το ελληνικό Watergate το οποίο χρεώνεται αποκλειστικά στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανήκει οργανικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού, αναφέρεται στον ίδιο και στο γενικό γραμματέα του. Η ενσωμάτωση της ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο έγινε από αυτή τη κυβέρνηση μετά από απαίτηση του Πρωθυπουργού όταν ανέλαβε την εξουσία.
Δεύτερον, διότι παραιτήθηκε ο εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού, ο πιο στενός συνεργάτης του και ο πιο κοντινός του άνθρωπος για χρόνια, ο Γρηγόρης Δημητριάδης.
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης δεν είναι τυχαίο πρόσωπο.
Εκδότες και επιχειρηματίες βλέπουν αυτόν (έβλεπαν μάλλον) αντί για τον Πρωθυπουργό.
Γνώριζε τα πάντα όπως φυσικά και για τα θέματα της ΕΥΠ όπου ενημερωνόταν από τον Κοντολέων, επίσης, άνθρωπο της οικογένειας Μητσοτάκη.
Προφανώς, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα – για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών- δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην ήταν ενήμερος και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Γι’ αυτό το λόγο, η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη αποτελεί ουσιαστικά θυσία για να σωθεί πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πέραν από την ουσία της υπόθεσης, θα πρέπει να γίνουν κάποιες οικτρές αλλά ουσιαστικές παραδοχές:

1) Eίχε δίκιο η ΜΚΟ Reporters United – Η Ελλάδα είναι Ουγκάντα στην ελευθερία Τύπου

Η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα απειλείται και όσοι γελούσανε για την έκθεση των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα το διαπιστώσανε εμφατικά.
Στην Ελλάδα του 2022, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοιράζει κονδύλια στα ΜΜΕ για την πανδημία, για τον εμβολιασμό κ.α και τα συστημικά μέσα δεν παίζουν καν στα πρωτοσέλιδά τους την υποκλοπή τηλεφώνου αρχηγού αντιπολιτευόμενου πολιτικού κόμματος.
Όπως βέβαια και πολλά άλλα, τα οποία δεν είναι επί του παρόντος.
Στην Ελλάδα με κυβέρνηση Μητσοτάκη, δημοσιογράφος που δεν είναι του συστήματος της κυβέρνησης παρακολουθούνται οι τηλεφωνικές του κλήσεις.
Άρα είναι προφανές ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα είναι στα ίδια επίπεδα με της Ουγκάντας. Ίσως και χειρότερα.
Στην Ελλάδα διακινούνται χρήματα που καταλήγουν σε ΜΜΕ για να «λιβανίζουν» την κυβέρνηση

2) Εις γνώση του Πρωθυπουργού παρακολουθείται εν δυνάμει πολιτικός αρχηγός- Το ελληνικό Watergate

Στην Ελλάδα του 2022, η πιο ευαίσθητη υπηρεσία, η ΕΥΠ παρακολουθεί πολιτικό αρχηγό κόμματος, την περίοδο, μάλιστα, που δεν ήταν αρχηγός αλλά ήταν υποψήφιος.
Προφανές αυτά που διαρρέουν από το Μαξίμου ότι οι υποκλοπές έγιναν όταν ήταν μόνο ευρωβουλευτής ο Νίκος Ανδρουλάκης και λόγω ότι είχε επαφές με κινεζικές εταιρείες, είναι αστειότητες…
Όταν επιχειρήθηκε να υποκλαπεί το τηλέφωνο Ανδρουλάκη με το λογισμικό Predator, την ίδια περίοδο η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με εντολή ή γνώση του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Ποιος άλλος θα επιχειρούσε να παρακολουθήσει έναν ευρωβουλευτή εκτός από την ίδια του τη χώρα;
Η υπόθεση θυμίζει το σκάνδαλο του Watergate όπου η προεδρία Νixon παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους και μετά αναγκάστηκε σε παραίτηση τον Σεπτέμβρη του 1974. Ο Πρωθυπουργός θα έχει το σθένος του;

3) Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα έπρεπε να παραιτηθεί – Πιάστηκε δις ψευδόμενος

Θα περιμέναμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να έχει την ευθιξία να παραιτηθεί καθώς είχε διαψεύσει κατηγορηματικά την υποκλοπή του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ στην πραγματικότητα πριν λίγες ώρες η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Κουκάκη.
Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιάννης Οικονόμου πιάνεται ψευδόμενος μετά την υπόθεση των ψευδών διαρροών προς δημοσιογράφους για το σκάνδαλο Novartis.
Και αν δεν ήξερε ότι όλα αυτά συμβαίνανε, θα έπρεπε να παραιτηθεί και πάλι διότι εκτέθηκε και ο ίδιος παραπλανώμενος.

4) Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπεσε στην παγίδα νομίζοντας ότι είναι παντοδύναμη

Οι αποκαλύψεις για υποκλοπές που γνώριζε το γραφείο του Πρωθυπουργού είναι ένα χαστούκι στην αλαζονεία που επεδείκνυε καιρό τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας του γραφείου του Γρηγόρης Δημητριάδης.
Η κυβέρνηση απαξίωσε το θέμα όπως και τους πολιτικούς της αντιπάλους. Το προβάδισμα που είχε στις δημοσκοπήσεις απέναντι στα άλλα κόμματα μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης είναι πλασματικό και ανύπαρκτο.
Είναι αποτέλεσμα της προστασίας που παρέχει στη κυβέρνηση το μιντιακό σύστημα και βασικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δεν υπάρχει ο όρος πολιτική παντοδυναμία, είναι μία αυταπάτη. Στην παγίδα αυτή έπεσαν στο Μαξίμου και νόμιζαν ότι είναι άτρωτοι.

5) Θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή και θα κληθεί και ο Πρωθυπουργός

To ΠΑΣΟΚ όταν θα ανοίξει η Βουλή θα ζητήσει εκτός από το να συνεδριάσει ξανά η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.
Στην Εξεταστική Επιτροπή θα πρέπει λογικά να κληθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ως ο πολιτικός προιστάμενος του Διοικητή της ΕΥΠ.
Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην μειοψηφούσα αντιπολίτευση να ζητήσει και να συστήσει εξεταστική επιτροπή στην οποία θα πρέπει να συμμετάσχει και το κυβερνών κόμμα.
Λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα συμφωνήσει σε μία τέτοια επιτροπή.
Οπότε, ο Κ. Μητσοτάκης θα έρθει στην Εξεταστική απολογούμενος να πει τι ξέρει και τι δεν ξέρει.

6) Ο Μητσοτάκης έκαψε ανασχηματισμό-εκλογές – Είναι πλέον υπό προθεσμία

Ο Πρωθυπουργός έχει κάψει προφανώς, κάθε πολιτική κίνηση που θα μπορούσε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και να μετριάσει το κόστος που υφίσταται.
Ο ανασχηματισμός – που συζητείται στα πολιτικά γραφεία- δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Θα είναι μία κίνηση απελπισίας.
Επίσης, οι εκλογές έχουν καεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αφού τις έχει αποκλείσει.
Κάποιοι υπουργοί έλεγαν ότι κακώς το έκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών διότι τώρα θα πρέπει να το ξαναανοίξει καθώς αυτά που αποκαλύπτονται δεν κρατάνε καμία κυβέρνηση όρθια.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.