ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

23 Απρ 2021

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κυβέρνηση: «Στα 2000 κρούσματα την ημέρα θα επιβάλουμε lockdown» – Τον Μάρτιο γιατί τα έκλεισαν όλα με 70;

1 min read

Η κυβέρνηση συνεχίζει να απειλεί και ταυτόχρονα να επιβεβαιώνει τις φωνές που έλεγαν πως το lockdown και η οικονομική καταστροφή που επέφερε τον Μάρτιο ήταν κάτι παντελώς αχρείαστο. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές αν τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπεράσουν τα 2000 ημερησίως, τότε η κυβέρνηση θα επιβάλλει lockwdown σε ολόκληρη τη χώρα, πράγμα που δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την προηγούμενη απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει lockdown στις 22 Μαρτίου με μέσο όρο μόλις 70 κρούσματα την ημέρα. 

Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη που δεν δικαιολογείται, με το ότι αυτή την περίοδο γίνονται περισσότερα τεστ. 

Η επιβολή ακόμα περισσότερων περιορισμών οικονομικού «στραγγαλισμού» των πολιτών από την κυβέρνηση θα αποφασιστεί σε δύο βδομάδες. 

Τότε θα συνεδριάσει η κυβέρνηση με του λοιμωξιολόγους και θα αποφασίσουν αν θα επιβάλλουν νέους περιορισμούς ή θα διατηρήσουν τους υπάρχοντες.

Τα νέα μέτρα που έρχονται εκτός από το γενικό lockdown είναι το «απαγορευτικό» ταξιδιών εντός της χώρας, κάτι που ισχύει σήμερα μόνο για τις «κόκκινες περιοχές» και η μεγαλύτερη συρρίκνωση του ωραρίου λειτουργίας στους κλάδους εστίασης και διασκέδασης, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3. Επιπλέον πιθανό είναι και το «κλείδωμα» τον 65αρηδων εντός σπιτιού.

Δημοσίευση στα Social Media