ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
29 Μαρτίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

KYΣΕΑ: Μέσα στη βδομάδα οι αποφάσεις για την αναβάθμιση των 85 F-16

1 min read

Εντός τη εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό – η ημέρα θα οριστικοποιηθεί με βάση το πρόγραμμά του- προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να δώσει την απάντησή της στην πρόταση της διακρατικής σύμβασης που έχουν καταθέσει οι Αμερικανοί για την αναβάθμιση των 85 μαχητικών τύπου F-16 από τα 123 που διαθέτει συνολικά η Πολεμική Αεροπορία.

Η πρόταση κυμαίνεται σε περίπου 1,25 δις ευρώ και η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin έχει ορίσει ως καταληκτική ημερομηνία την 30η Απριλίου, έχοντας διευκρινίσει ότι από εκείνη την ημερομηνία και μετά η τιμή θα αναθεωρηθεί προς τα πάνω.



Εαν τελικά υπάρξει συμφωνία, θα δοθεί ένα τέλος σε αυτή την υπόθεση η οποία πέρασε από σαράντα κύματα καθώς δεν ήταν σαφές το χρονοδιάγραμμα καταβολής των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ελληνα πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Οκτώβριο , ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε σε μια συμφωνία συνολικού ύψους 2,4 δις δολαρίων.

Διευκρινίστηκε όμως στη συνέχεια ότι αναφερόταν στην ανώτατη τιμή στην οποία θα μπορούσε να φτάσει για την αναβάθμιση όλου του στόλου των ελληνικών F-16.

Ο εκσυχρονισμός των F-16 θεωρείται επιβεβλημένος καθώς η Τουρκία ήδη σχεδιάζει να παραλάβει τα πρώτα F-35 πέμπτης γενιάς.

 

News247.gr

Δημοσίευση στα Social Media

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.