ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Europa

[slide-anything id="72511"]
20 Απριλίου 2024

Newskamatero | Ειδήσεις και τελευταία νέα

Ειδήσεις και τελευταία νέα από την Ελλάδα και ολον τον κόσμο Ειδήσεις τώρα στο Newskamatero

Κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τον Λευκό Οίκο για τους S-400: Στο «στόχαστρο» ο οργανισμός αμυντικής βιομηχανίας SSB

1 min read

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος  S-400 ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι κυρώσεις είναι εντεταγμένες στο νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό, το ο οποίο ενέκρινε την Παρασκευή η Γερουσία.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πριν λίγο κυρώσεις εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας (SSB)  Ισμαήλ Ντεμίρ και άλλων τεσσάρων Τούρκων αξιωματούχων.

Ο επικεφαλής του πανίσχυρου SSB Ισμαήλ Ντεμίρ

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερμντογάν και σε ομιλία του μετά το υπουργικό συμβούλιο, διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις δεν αποθαρρύνουν την Τουρκία από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.

«Μας θλίβει η ενίσχυση της ρητορικής των κυρώσεων, όμως οι πιέσεις δεν θα σταματήσουν την Άγκυρα από την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της», διεμήνυσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τα μέτρα δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές μας να υπαρασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας», προσέθεσε.

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν περιμένει κυρώσεις, αλλά την ΕΕ να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της και τις ΗΠΑ να υπερασπιστούν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, αφήνοντας έτσι ο Ερντογάν για ακόμη μια φορά αιχμές για τους Κούρδους.

Δημοσίευση στα Social Media

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.